Van bármi más módja egy cégnek az elszivárgó munkaerő megtartására, mint a béremelés? A cégek önmagukat hajszolják bele egy se vége se hossza emelési spirálba-de van más választásuk?
X cég emel, elmegy a munkaerő oda. Ezért Y cégnek is emelnie kell, vagy nem marad munkaereje.
Erre jön Z cég aki meg mindkettő felett fizet. Erre X és Y cég is újra emel, vagy egyiknek se marad munkaereje.
Egy végtelen spirál. De van választásuk? NIncs.
tanulmányi szerződések
jó munkaidő
jó munkakörülmények
béren kívüli juttatások
utazási pénz
céges hitel
...
Nem csak a fizetéssel lehet megtartani az embereket. Fizethetnék nekem a miniszterelnöki illetmény többszörösét is, akkor is vannak olyan feltételek, amivel nem vállalnék el egy munkát.
Nekem fontos az is, hogy hol van az a munkahely, mennyit kell utazni, milyen módon tudok eljutni, hazajutni, milyen a munkaidő, munkarend, békén hagynak-e szabadidőmben munkán kívül, szabadság alatt, tisztán fizetik-e a munkabért (dolgoztam szürke zónában muszájból, szégyelltem elfogadni, amit zsebbe kaptunk, de meg kellett élnem, váltottam, amint lehetett), felülvizsgálják-e a béreket rendszeresen, vagy 20 év után is ugyanannyi, mennyire stresszes a munka, mekkora a pörgés, minden tegnapra kell-e vagy kényelmes tempóban tudok dolgozni, ne legyenek irreális elvárások (illetve lehetnek, de akkor fogadják el, hogy nem vesszük komolyan), lehessen a kollégákkal kommunikálni (legalább azokkal, akikkel együtt kell dolgoznom). Az én munkahelyem most számomra megfelelő, egy pályakezdőnek lehet, hogy nem kielégítő, én azon a nagy karrierépítési időszakon túl vagyok. Nem mondom, hogy nem lehetne még jobb, de dolgoztam pár helyen, és azért minden cégnek megvannak a maga disznóságai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!