Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Van bármi más módja egy...

Van bármi más módja egy cégnek az elszivárgó munkaerő megtartására, mint a béremelés? A cégek önmagukat hajszolják bele egy se vége se hossza emelési spirálba-de van más választásuk?

Figyelt kérdés

X cég emel, elmegy a munkaerő oda. Ezért Y cégnek is emelnie kell, vagy nem marad munkaereje.

Erre jön Z cég aki meg mindkettő felett fizet. Erre X és Y cég is újra emel, vagy egyiknek se marad munkaereje.

Egy végtelen spirál. De van választásuk? NIncs.

2022. júl. 18. 12:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

tanulmányi szerződések

jó munkaidő

jó munkakörülmények

béren kívüli juttatások

utazási pénz

céges hitel

...

2022. júl. 18. 13:53
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Pénz mellett azért nem mindegy, hogy milyenek a körülmények, kolégák, és a bejárás. Hiába több a pénz, ha pl nincs céges járat, és kocsival kell járni ami nem kis költség.
2022. júl. 18. 14:12
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak a fizetéssel lehet megtartani az embereket. Fizethetnék nekem a miniszterelnöki illetmény többszörösét is, akkor is vannak olyan feltételek, amivel nem vállalnék el egy munkát.

Nekem fontos az is, hogy hol van az a munkahely, mennyit kell utazni, milyen módon tudok eljutni, hazajutni, milyen a munkaidő, munkarend, békén hagynak-e szabadidőmben munkán kívül, szabadság alatt, tisztán fizetik-e a munkabért (dolgoztam szürke zónában muszájból, szégyelltem elfogadni, amit zsebbe kaptunk, de meg kellett élnem, váltottam, amint lehetett), felülvizsgálják-e a béreket rendszeresen, vagy 20 év után is ugyanannyi, mennyire stresszes a munka, mekkora a pörgés, minden tegnapra kell-e vagy kényelmes tempóban tudok dolgozni, ne legyenek irreális elvárások (illetve lehetnek, de akkor fogadják el, hogy nem vesszük komolyan), lehessen a kollégákkal kommunikálni (legalább azokkal, akikkel együtt kell dolgoznom). Az én munkahelyem most számomra megfelelő, egy pályakezdőnek lehet, hogy nem kielégítő, én azon a nagy karrierépítési időszakon túl vagyok. Nem mondom, hogy nem lehetne még jobb, de dolgoztam pár helyen, és azért minden cégnek megvannak a maga disznóságai.

2022. júl. 18. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!