Van bármi más módja egy cégnek az elszivárgó munkaerő megtartására, mint a béremelés? A cégek önmagukat hajszolják bele egy se vége se hossza emelési spirálba-de van más választásuk?
X cég emel, elmegy a munkaerő oda. Ezért Y cégnek is emelnie kell, vagy nem marad munkaereje.
Erre jön Z cég aki meg mindkettő felett fizet. Erre X és Y cég is újra emel, vagy egyiknek se marad munkaereje.
Egy végtelen spirál. De van választásuk? NIncs.
itt nagyon nem minimálbérekről van szó, itt valódi értékkel bíró szakemberekről
akik úgy ülnek le állásinterjúra hogy "előző cégemnél 500 bruttó + cafit kaptam, de +30%-ért lehet váltanék"
itt ez a felállás.
"És akkor jön a kezdő, akit olcsóbb betanítani."
ez nem az a betanítós terület te el vagy tévedve. ide 3+2 év egyetemmel jön a pályakezdő is.
itt nincs betanítás. a tudást azt hozni kell vagy fel se veszik.
az állásinterjú része 1 órás gyorsprogizás: dobj össze C++ban egy működő célprogit lefordítva futtatva.
ez nem a gyártósor.
Van bizony!
Egy munkahelyről nemcsak a magasabb fizetés miatt távozhatnak a dolgozók!
Írok néhány más szempontot.
- Agyonterhelik, túlóráztatják őket.
- Szabadságukat nem tudják előre tervezni, nem a nekik megfelelő időpontban adják ki nekik.
- Veszélyes munkáknál nincsenek megfelelő védelmi intézkedések, gyakorlatilag folyamatosan életveszélyes vagy egészségkárosító körülmények között dolgoznak.
- Stresszelős, idegesítő, furkálódó, rossz légkör, akár a főnökök miatt, akár a munkatársak miatt.
- Rugalmatlanság a főnökök részéről.
- Hosszú utazási idő a munkahelyre.
- Vezényelhetőség más telephelyre, más településre, más országrészre (pl. egyenruhások, eü. dolgozók).
- Szakmailag unalmas munka.
- Előmeneteli lehetőségének hiánya.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Értelemszerűen, ha ezek miatt mennek el a dolgozók, akkor nem béremeléssel, hanem a fentiek orvoslásával lehet ott tartani őket.
Tudtam, hogy süket informatikus vagy aki frusztrált az alacsony bére miatt :D
Most akkor 350 kezdőbér vagy fel se veszik? 300ezer ért már csak az vállalja aki semmihez se ért?
Nekem pl. a fizu mellet az is fontos, hogy
- normálisan tudjak kommunikálni a főnökséggel, emberileg becsüljem, tiszteljem őket
- meglegyen a munka/magánélet egyensúly, pl. home office és rugalmas munkaidő lehetőség
- megbecsüljék a unkámat, ez a fizetés mellett más módokon is éreztessék velem.
- hagyjanak önállóan dolgozni, ne mikromenedzseljenek, mert azt utálom.
A korábbi munkahelyemről azért jöttem el, mert nem jöttem ki a főnökömmel, megvolt a tipikus gyomorgörcs mindig, amikor vártam, hogy bejöjjön az irodába, hogy ma mibe fog belekötni. Életem legjobb döntése volt, hogy elhúztam onnan, korábban kellett volna.
Engem kizárólag a pénzzel tudnak ott tartani a melóhelyen és a full home officcel (havi 1 nap bejárás a max, amit elviselek)
Voltak ilyen debil próbálkozások, h playstasion szoba, flipper, billiárd, céges foci stb. De engem ezek nem érdekelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!