Hazudni önéletrajzban?
Olyan problémával küzdök, hogy volt már pár munkahelyem, de sehol sem voltam tovább mint fél év. :(
Az egyiknél azért, mert dec 31-ig szólt a szerződés és én év közben kezdtem.
Utána a másik munkahelyemen 6 hónap után a cég csődött jelentett és elküldték a dolgozókat.
A következő helynél pedig szintén 6 hónapig tudtam dolgozni, mert főnök váltás lett, és pár dolgozót (engem is) elküldtek, mert az újak között voltam.
Ráadásul volt egy időszak, amikor 1+ évig nem dolgoztam, egyszerűen nem találtam munkát mint pályakezdő. Ez a lyuk is feltűnik.
Ez nem hangzik túl biztatóan egy munkáltatónak sem, azonnal azt gondolnák rólam hogy megbízhatatlan vagyok, mert fél évente váltogatom a munkahelyeimet. Nem tudom hogy mit kellene így írnom az önéletrajzomba. Arra gondoltam, esetleg változtatok az időtartamon, de nem tudom mennyire jó ötlet ezt csinálni.
Voltam interjúkon, és őszintén elmondtam az okokat miért tartottak eddig a munkaviszonyaim, de sehonnan sem hívtak vissza.
22N
Azért 22 évesen még kell hónapokat írni.
Persze, aki azt írja, hogy pl 2005-2020 annál a kutyát nem érdeklik a hónapok.
De ha annyi van, hogy pl
2019 - Auchan
2020 - Tesco
2021 - Aldi
az nagyon nem bizalomgerjesztő. Nem mindegy, hogy 2 hónap, vagy 11 hónap.
Amúgy én simán bekamuztam az önéletrajzomat, és bejött:
Volt sok pár hetes/pár hónapos munkám, amik eleve nem voltak fontosak. Kiemeltem 3 fontosabbat, leosztottam az elmúlt 3 évemet a 3 munkával, szóval "mindenhol dolgoztam kb 1 évet".
Simán felvettek, és sikerült más területen elhelyezkednem.
Nem feltétlen hülyeség, van pár hónap HR-s tapasztalatom, mi ki szoktuk szelekálni az olyanokat, mert nem egyértelmű. Egy olyat se hívtunk be.
Persze biztos van hely ahol nem foglalkoznak vele, de úgy gondolom célszerűbb minden felvételiztetőnek megfelelni, mint 1-2-nek.
13.: Szerencsére mindig céltudatosan mentem oda, ahova, és sosem volt ebből gond. És nem, nem akárhova mentem takarítónak...
Dehogy kell mindenkinek megfelelni. Sokkal nagyobb gáz valótlanságot állítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!