Ha egy fizetésképtelen cég állásidőre küldi az embereit azzal mit ér el? Mert állásidőre is jár a bér, és ezzel csak nő és nő az alkalmazottak felé a tartozás
Cég nem tud bért adni, és leállítja a termelést. de nem bocsátja el a dolgozóit, hanem állásidőre küldi őket. de ezzel magát lövi tökön mert erre is jár a bér.
vagyis nem tud bért adni, nem termel a cég (nincs kivel) de állásidő van amire jár a bér= NŐ és nő a tartozás az alkalmazottak felé.
ennek mi a veleje akkor?
Én dolgoztam ilyen cégnél még vagy 1000 éve...
Ott is fizettek, és megérte mert ha volt megrendelés, a dolgozók havi bérét 2-3 nap alatt kitermelte a cég. A többi meg nyereség volt.
Gondolj bele, ha elengednek mindenkit,
- Fejvadász / munka erő kereső cégeknek fizetni akik több hét alatt szedik össze az embereket és azokat még be kell tanítani.
vagy
Bérmunkásokat fogad és fizet értük a cégnek plusz haszon kulccsal.
Szóval ha nem ment tönkre a cég, szerintem mindenféleképpen jobban megéri az alapbért fizetni állás idővel mint elengedni mindenkit. Azt csak akkor, ha biztosan nem áll már talpra a cég.
Alapítványi iskola.
Bár nektek nyárra soha nincs szerződésetek, mindig június 15-én jár le és szeptember 1-jétől kaptok újat. Itt szoktad verni a nyáladat, hogy mégis miért gondolja a vén alkesz igazgató, hogy majd szeptemberben vissza fogtok jönni, mer' bizony itt senki sem jön vissza, mind el fogtok menni, nem lesz iskola, nem fogtok pótvizsgáztatni sem - aztán már augusztus végén ott reszkettek a kapuban, mint a hugyos kutyák, hogy vegyen vissza a vén hülye havi nettó 120-ért, aminek a felét amúgy sem fizeti ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!