Más is tapasztalja ezt a multiknál?
Kicsit buta kérdés lesz, de nem hagy nyugodni. Előző munkahelyen is voltak ilyenek és a mostaninál is.
Szóval, új kollégák érkezéséről kapunk egy rövid bemutatót a céges felületen. Mit tanult, hol dolgozott, milyen tapasztalatai vannak, kis magánélet, stb.
Jelenség a következő: emberünk Izlandon járt egyetemre, de a mesterképzést már New Yorkban csinálta, utána Argentínában szerzett tapasztalatot egy nemzetközi multinál majd egy kis családi manufaktúrában dolgozott, Indiában. Hobbija a síelés, de nyári időszakban hétvégente Olaszországban raftingol és egy családi vállalkozást is menedzsel.
Erre jelentkezik hozzánk egy olyan semmilyen és érdektelen irodai munkakörbe, amihez némi olvasni tudás a feltétel meg alap ms ismeretek. A fentiekkel nyilván túloztam egy kicsit, de havi szinten jön 1-2 ilyen bemutatkozás, hogy csak lesek, miközben nulla felelősségű munkát vállal, sz*r fizetésért cserébe.
Nem hagy nyugodni ez a jelenség. Miért?
Elméleteim a következő:
1, nyugira vágyik, nem motiválja a pozíció
2, az USA-ban szerzett tapasztalat valójában annyi, hogy kiment fiatalon a rokonához és lehúzott pár hónapot a PizzaHutban ételfutárként
Nem mindenkinek életcélja beleszakadni a munkába. De az is lehet, hogy vállalkozik mellette vagy más módon a saját malmára hajtja a vizet, csak kell neki egy biztos pont. Vagy épp a családalapítás miatt keres egy békésebb állást.
Ha kiégetne a taposómalom, én is elhúznék valami 2bites munkát végezni.
En minden voltam az életembe csak akasztott ember nem....
DE sehol sincs olyan nyugi mint egy multinál.
Tapasztalom és csinálom is, de úgy ellehet kummantani a dolgokat, hogy az hihetettlen.
És nem, nem kell a nagy duma, hogy ez nem így van, DE ez így van!
Na kb ezért lehet hogy oda jelentkezik.
Valamint igen a multinál könnyebb előre lépni, tehát több az előnye, mint egy kis cég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!