Hogyan és miért rúgtak ki a munkahelyedről?
Várnám az ezzel kapcsolatos érdekesebbnél érdekesebb sztorikat, történeteket.
Velem egyszer az történt, hogy a legelső munkahelyem egy általános iskola volt, ahol szaktanárként kezdtem el dolgozni. A tanév folyamán egy kedves és nemkülönben csinos tanárnő megkörnyékezett, hogy volna-e kedvem neki segíteni valamiben: ugyanis most jár levelező egyetemre, és van egy tantárgya, amit nem nagyon ért, ebben kérne tőlem segítséget. Nagyon készséges voltam, hiszen még csak 2 évvel korábban vizsgáztam az egyetemen az adott tárgyból, jó érdemjegyet kaptam, emléksztem szinte mindenre, természetes, miért ne segítenék ingyen és bérmentve egy kedves kollégának, ha segítséget ér. Délután egy üres tanteremben, három alkalom során, mindkét alkalommal mintegy 2 órát rászánva átvettük a félév anyagának azon részeit, amik nem voltak világosak. Sikeresen le is vizsgázott és megszerezte ugyanannak a tantárgynak a tanítására feljogosító diplomát is, a másik, már meglévő mellé, mint amit én akkor ott tanítottam. Következő tanévben viszont már nem tartottak igényt a munkámra, az óráimat pedig - mint az később kiderült - a kedves tanárnő kapta meg.
Engem nem rúgtak ki / mondtak nekem fel, de pár sztori munkahelyemről vagy ismeretségi körből:
- szabadúszó kolléga az egyik alkalmazott / irodai kollégáról nagyon undorító módon beszélt jogtalanul, és sikerült elküldenia az adott kollégának is e-mailben, amikor igazából csak ki akarta beszélni a többi szabadúszóval
- próbaidős kolléga nem figyelt oda sosem a projektekhez tartozó határidőkre, és elindított projektet idő előtt, többezer eurós kárt okozott a cégnek... többször! (én akkor voltam próbaidős, akkor nem kötötték az orromra, hogy miért rúgták ki a srácot, végig azon fostam, hogy biztos csak nem teljesített annyira szuperül, engem is ki fognak rúgni :D)
- megszorítások (a "drágább" külföldi irodában dolgozók közül leépítették a könnyebben pótolható embereket, persze ezt úgy fogalmazták meg, hogy azokat, akiken érezték, hogy más helyre akartak menni egy ideje dolgozni.. abból a bagázsból ez összesen 1 emberre volt igaz).
- új vezetőségnek nem volt az előző titkár politikai beállítottsága szimpatikus, mondvacsinált indokkal leépítették (nem olyan volt, aki a munkahelyen politizált, csak idősebb úriember volt, lehetett tudni, melyik pártnak dolgozott egy ideig rágebben)
- "közös megegyezéses", igazából kizsarolt felmondás, mert rehabosokat akartak felvenni a jelenlegi kollégák helyett, mert azoknak kedvezményesebb adózással lehetett foglalkoztatni
Engem egyhelyről küldtek el csak tériszonyos vagyok és nem megmondtam nem megyek 3méter magasba paradicsomot szedni állványra. Azt mondta a fönci ,hogy akkor azonnal haza is mehetek. :)
A másik helyen én mondtam fel az ottani kisfőnök egy zsarnokoskodó ember volt , mindenbe belekötött egyszer elküldtem melegebb éghajlatra és leanyáott akkor mentem a nagyfőnökhöz beadtam a felmondásom azonnali hatályal ,de a kisfőnök pechére őt küldték el. Azóta is ott dolgozok az ő helyén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!