Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Korrekt az a cég amely még a...

Korrekt az a cég amely még a mostani helyzetben sem ad emelést? Nem érdekli ki megy ki marad, emelés nincs, akinek nem jó, annak szevasz

Figyelt kérdés
2022. jún. 1. 08:35
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Mármint évközben?

Azt mondják mindenki pótolható, de ez nem teljesen így van.

Nálunk elüldözött az új termelési vezető két ember, egyutt gyártottak 32 egységet, 16-16 ugye.

Felvettek 3 ember arra a pizícióra, összesen 3-an 1 hónap után tudnak gyártani 6-ot.

Most konkrétan a cég emiatt több száz milliótól bukik el (kötbér, nem készül el aminek elkéne) , csak azért, mert 8% emelésnél többet nem akartak adni, ami évesen szinten nagyjából 1.2m forint lett volna.

2022. jún. 1. 08:56
 2/20 anonim ***** válasza:
87%

Korrekt, igen.

Nem kötelező emelést adni, nincs ilyen törvényi előírás (csak a minimálbéreseknek, ha a törvény szerint emelkedik a minimálbér).

2022. jún. 1. 09:14
 3/20 anonim ***** válasza:
84%
Kitalalom, alapitvanyi iskola?
2022. jún. 1. 09:40
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy az.

És Balázska az egyetlen, aki nem kapott emelést, mert nagyon szeretnék, hogy végre kilépjen már, de sajnos nem sikerül elérniük semmivel.

2022. jún. 1. 09:42
 5/20 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem tök korrekt, megmondták, hogy mehetsz amerre látsz.
2022. jún. 1. 09:49
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
#3: az hát! 99,99% :-)))
2022. jún. 1. 10:09
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

#4: nem veszi a lapot... És ott poshad már évtizedek óta.

Ha én lennék a főnök, én se adnék neki. Húzza az igát a régi bérrel is... :)))

2022. jún. 1. 10:09
 8/20 A kérdező kommentje:

"És Balázska az egyetlen, aki nem kapott emelést"

Légy erős. senki se kap. A-Z-ig senki.

2022. jún. 1. 11:15
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

8: de miért is adna, ha senki nem lép ennek ellenére...???

Ha tömegesen felmondanátok, akkor rá lenne kényszerülve...

2022. jún. 1. 11:17
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Egy klímaszerelő cégnél dolgozom bejelentve (havi bruttó 480 ezer + juttatások). A főnök nem emel. Ez szerintem korrekt ha meg vagyok elégedve a jelenlegi bruttó béremmel. Ha nem tetszik akkor felmondanék és máshol dolgoznék.

A béremelés nem kötelező ha nincs beleírva a munkaszerződésbe. Ha nem tetszik akkor váltás.

Indíts el egy vállalkozást és a bruttó 200 ezerért dolgozó munkavállalóid bérét emeld fel fél millióra az infláció miatt! Megcsinálnád ezt? Na ugye hog nem. Tehàt a céged korrekt.

2022. jún. 1. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!