Korrekt az a cég amely még a mostani helyzetben sem ad emelést? Nem érdekli ki megy ki marad, emelés nincs, akinek nem jó, annak szevasz
Mármint évközben?
Azt mondják mindenki pótolható, de ez nem teljesen így van.
Nálunk elüldözött az új termelési vezető két ember, egyutt gyártottak 32 egységet, 16-16 ugye.
Felvettek 3 ember arra a pizícióra, összesen 3-an 1 hónap után tudnak gyártani 6-ot.
Most konkrétan a cég emiatt több száz milliótól bukik el (kötbér, nem készül el aminek elkéne) , csak azért, mert 8% emelésnél többet nem akartak adni, ami évesen szinten nagyjából 1.2m forint lett volna.
Korrekt, igen.
Nem kötelező emelést adni, nincs ilyen törvényi előírás (csak a minimálbéreseknek, ha a törvény szerint emelkedik a minimálbér).
Persze, hogy az.
És Balázska az egyetlen, aki nem kapott emelést, mert nagyon szeretnék, hogy végre kilépjen már, de sajnos nem sikerül elérniük semmivel.
#4: nem veszi a lapot... És ott poshad már évtizedek óta.
Ha én lennék a főnök, én se adnék neki. Húzza az igát a régi bérrel is... :)))
"És Balázska az egyetlen, aki nem kapott emelést"
Légy erős. senki se kap. A-Z-ig senki.
8: de miért is adna, ha senki nem lép ennek ellenére...???
Ha tömegesen felmondanátok, akkor rá lenne kényszerülve...
Egy klímaszerelő cégnél dolgozom bejelentve (havi bruttó 480 ezer + juttatások). A főnök nem emel. Ez szerintem korrekt ha meg vagyok elégedve a jelenlegi bruttó béremmel. Ha nem tetszik akkor felmondanék és máshol dolgoznék.
A béremelés nem kötelező ha nincs beleírva a munkaszerződésbe. Ha nem tetszik akkor váltás.
Indíts el egy vállalkozást és a bruttó 200 ezerért dolgozó munkavállalóid bérét emeld fel fél millióra az infláció miatt! Megcsinálnád ezt? Na ugye hog nem. Tehàt a céged korrekt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!