Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A magyar szeret sokat és...

A magyar szeret sokat és keményen dolgozni?

Figyelt kérdés
2022. máj. 30. 10:53
A kérdező szavazást indított:
Én szeretek
Én nem szeretek
30 szavazat
1 2
 1/17 anonim válasza:
19%

Tapasztalatom szerint itt megoszlanak életkor szerint a hozzáálások. A 40-70-es generációba jól belenevelték a munkaszeretetet. Van bennük egy helyes mentalitás, miszerint bele kell tenni munkát az állásba, mert így az etikus. Ők még nem tanultak etikát

A mai fiatalok pedig hiába tanultak etikát, erkölcstant mégis minimalisták lettek. Már pályakezdőként annyit akarnak elérni, keresni, szabadságot, verdát, akarnak mint az életpályájuk végén egy keményen dolgozó 40 évet beletett ember.

A mai fiatalok el vannak kényesztetve ; BK-án, Éjjel-nappal bp-en felnőtt nagyravágyó, de ugyanakkor semmitérő életszemléletük van. Utóbbi káros

2022. máj. 30. 11:02
 2/17 anonim ***** válasza:
28%
A mostani fiatalok már nem akarnak dolgozni a dolgokért, illetve azt akarják, hogy most egyből meglegyen mindenük, autó, lakás, stb. hogy "élvezhessék az életet", és közben dolgozgatnak is egy kicsit.
2022. máj. 30. 11:10
 3/17 anonim ***** válasza:
87%

Én nem szeretek, de muszáj 24/f

Nem értem miért kéne szeretnem, ha semmire se elég fizetést kapok érte. Svájcban biztos szeretnék dolgozni mondjuk, ha látnám a gyümölcsét.

"Már pályakezdőként annyit akarnak elérni, keresni, szabadságot, verdát, akarnak mint az életpályájuk végén egy keményen dolgozó 40 évet beletett ember."

Bocs már, de az ember egyszer fiatal, jó a pénz öregen, de megjobb lenne fiatalon. Akkor van már amikor nem kéne annyira, egy nagy szar így.

2022. máj. 30. 11:13
 4/17 anonim válasza:
62%

Azt érzem a kérdésből, hogy az idősek munkaszeretetére a munka becsületére akarod kihegyezni a kérdést és azon gúnyolódni. Sajnos ez nem releváns főleg annak fényében, hogy a mai fiatal generációk mennyire megvetik a munkát, főleg annak fizikai részét.

Most melyik jobb: Ha a munkások tesznek bele a munkába, ha nem látja a főnök mindegyik csinálja a dolgát a másik előtt és jó lesz a köz javára. Vagy a másik, aki amikor a főnök nagyon nézi, akkor is csak tessék lássék tologat valamit.

2022. máj. 30. 11:15
 5/17 anonim ***** válasza:
80%
Egyébként nem dolgoznak a fiatalok kevesebbet, csak nem olyan álszentek mint az idősebbekből egy némelyik, nem játsszák el a sztahanovista díjast. Nem titkolják hogy nem élvezik, hogy szar a fizetés, stb., de megcsinaljak ugyanúgy a melót, hanem jobban és ez természetes is, csak sajnos némely öregebb ezt nem veszi észre.
2022. máj. 30. 11:17
 6/17 anonim ***** válasza:
12%
Az idősebb magyarok a mai fiatalokhoz képest, illetve általában a magyar a cigányhoz képest. Más nemzetekhez képest, pl.nemetek, svájciak, svédek, stb.a magyarok köszönőviszonyban sincsenek a kemény munkával. Majd ahogy jönnek be az ukránok ki fog világlani hogy még ők is köröket vernek ránk, sok, kemény és minőségi munka terén is.
2022. máj. 30. 11:30
 7/17 B2man ***** válasza:
89%
Ha egy embert jól megfizetsz, fát vághatsz a hátán! Ha garasoskodsz, akkor ne várj csodát!
2022. máj. 30. 11:31
 8/17 anonim ***** válasza:
56%

"az ember egyszer fiatal, jó a pénz öregen, de megjobb lenne fiatalon."

De a világ rendje az, hogy azt a pénzt meg kell keresni, hacsak valakinek nem pottyan az örökség az ölébe. Vagyis fiatalon dolgozni kell, takarékoskodni, hogy meglegyen a pénz, és később lehet élvezni is. De először meg kell keresni.

Jobb lenne fiatalon is jól élni, de nem ilyen a világ. Illetve lehet persze hitelből "jól" élni most, aztán törleszteni a kamatokat a banknak.

2022. máj. 30. 11:33
 9/17 anonim ***** válasza:

"Majd ahogy jönnek be az ukránok ki fog világlani hogy még ők is köröket vernek ránk"

Ha ez így is van, ez a sztereotipia, minél keletebbre mutatsz rá a térképen, annál inkább nő és mégis ki vitte többre? Mikor fog annyit érni egy kínai autó csoda, mint egy lusta olaszok által gyártott csoda, akárcsak egy Alfa szintjén?

Nem tudom hogy lehetne ezt a keleti felfogást kiírtani a lakosságból, ott van a sok Ázsiai, csináljuk meg velük a hajtós melót, mi az eszünkbe fektessünk már végre, a kreativitásba, stílusérzékbe.

2022. máj. 30. 11:37
 10/17 anonim ***** válasza:
83%

De a világ rendje az, hogy azt "a pénzt meg kell keresni, hacsak valakinek nem pottyan az örökség az ölébe. Vagyis fiatalon dolgozni kell, takarékoskodni, hogy meglegyen a pénz, és később lehet élvezni is. De először meg kell keresni."

Értem én, csak ne hanytorgassak már fel a fiataloknak, hogy mindent rögtön akar... Mégis mikor akarna?

2022. máj. 30. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!