Miért probléma az, hogy a mai fiataloknak már nagyobbak az igényeik, magasabb fizetést akarnak és nem akarnak éhbérért rabszolgaként dolgozni, mint régen?
20, nevetséges vagy az internetre hivatkozással!
Az internet a legalkalmasabb eszköz az emberek befolyásolására!!! Ki is használják, de alaposan!
Amikor meg valaki a külföldi béreket veszi alapul, az legyen szíves kalkuláljon a külföldi megélhetési költségekkel is, különösen a lakhatás, rezsi és egészségügyi ellátás költségeit tekintve, mert elég ritka az, hogy valaki külföldről kapja a fizetését, de Magyarországon él.
Nevetséges itt maximum te vagy, válogasd meg a szavaidat.
"elég ritka az, hogy valaki külföldről kapja a fizetését, de Magyarországon él."
Látom szakértő vagy. Ingázásról nem is hallottál ezek szerint és fogalmad sincs mennyien csinálják nap, mint nap.
Én látom és tapasztalom nap, mint nap, és ez csak egyetlen határ.
De hát úgy is jobban tudod.
Kezd ez már nevetségessé válni, mikor olyan emberekbe állnak itt bele gyakorin, pláne külföldös témánál, akik saját tapasztalataikkal egybekötve írnak a témába, majd fogalmatlanok ideböfögnek, akik max osztálykiránduláson járhattak külföldön.
És mindenben a legjobb, hogy a kutya se beszélt itt külföldről, de te úgy szólsz be, hogy olyanra reagálsz ami nem is volt a hsz ben... Igy aztán lehet vitatkozni, hogy ha nincs mibe belekötni odaképzelünk valamit és abba kötünk bele.
Hová tud süllyedni a színvonal még itt komolyan?
17es vagyok.
egy másik válaszoló már reagált neked, de én is, hátha…
„Viszont a mostanában végzettek már türelmetlenek, mindent azonnal akarnak, azt hiszik, ők többet érnek bárkinél, nekik minden jár.”
aham.
nem akarom megbántani így 30 évesen az időseket, de nekem az a tapasztalatom, h az idősek már nem igazán veszik fel a versenyt egy fiatallal.
jobb esetben van egy szűk szakterület, amihoz értenek (hiszen évtizedek óta végzik), de tájékozottságuk, nyelvtudásuk 0.
egyébként meg többször megkérdeztem itt is időseket, h mi a problémájuk a fiatalokkal. hát legtöbbször olyanok, h hamar felmondanak, nem hajlandóak megszakadni blablabla..
most ez miért baj, mi ebben a meglepő? elmúltak azok az idők, amikor éhbérért robotol vki évtizedekik, miközben főnöke a lábát belétörli.
Az idősebbek tájékozottsága nagyobb (hiszen többet megéltek már), angol nyelvtudás pedig nem kell mindenhez, sőt. A lehetséges foglalkozások legnagyobb részéhez nem szükséges.
A munkában való megszakadás és a tisztességes munkavégzés között meg nagy a különbség. Én speciel azt látom ott, ahol dolgozom, hogy a fiatalok kissé lusták, csak a szorosan vett feladataikat végzik el, ha pedig hibáznak, csak vállat vonnak, hogy ez van, nem látszik rajtuk, hogy belegondolnának a lehetséges következményekbe.
De a legnagyobb baj, hogy a szerénység teljesen hiányzik belőlük, azt hiszik magukról, ők az ászok. Lám, itt is, ezen az oldalon, szinte minden fiatal kommentelő többre tartja magát az idősebb korosztálynál!
mindössze 1 dologra reagálnék, mert nekem tökmindegy végül is, h az idősebb korosztály mivel áltatja magát, felőlem hadd higgyék, h mindenben jobbak.
vicces, h szóba került az angol :)
1, angoltudás nélkül ma már nincs komoly szellemi munkahely, nyilván ha operátor vagy árufeltöltő vagy, nem kell
2, jöhetsz te a nagy élettapasztalattal, csak ép vajmi keveset ér, hogy Pista bácsi sokat megélt a zsákfalujában, miközben egy értelmesebb diplomás fiatal angolul informálódik, külföldiekkel beszél, bejárja fél Európát.
ma angol nyelvtudás nélkül egy ember nem lehet tájékozott, és ha fejre állsz, ez akkor sem fog változni.
Tudod, nem csak az üzlet/ turizmus/ vendéglátás/ média/ kommunikáció divatirányzatok léteznek, ahol irodisták angolul levelezgetnek az anyacéggel.
Amúgy, bármely munkahely diplomás rétege többé-kevésbé tud valamilyen nyelven. Nyilvánvalóan a fiatalok jobban tudnak, de ez nem érdem, hanem állapot. Én például nem beszélek jól, viszont szakirodalmat, könyvet olvasok angolul. De számos velem egykorú és nálam idősebb szakmámbeli előadásokat tart angol nyelven és cikkeket, könyvfejezeteket ír angolul.
Az, hogy angolul nézed a netflixet, meg angolul kommentelgetsz az online térben, szerintem még nem sokat tesz hozzá a hasznosságodhoz.
Már 20 éve is követelmény volt a nyelvvizsga a felsőoktatásban. Akiknek később is szükségük volt a nyelvtudásra, nem is felejtették el.
Továbbá, te azt hiszed, hogy minden középkorú és idősebb zsákfaluban él, a nagyvárosokban meg csak fiatal értelmiségiek vannak? Mi ez az általánosítás? Nem néztél még körül?
Az internet pedig, ahogy írtam korábban, a legalkalmasabb eszköz az emberek manipulálására, és nyugodtan elhiheted, manipulálnak is rendesen. A tájékozottságod is egyoldalú, arról tájékoztatnak, és úgy, amiről és ahogyan akarnak, érdekük szerint.
Továbbá, pont tegnap láttam egy ismeretterjesztő műsorban, hogy az intelligenciaszint a mérések kezdete óta folyamatosan növekedett, és pont az internet elterjedése óta lelassult, sőt néhol már megfordult a tendencia és csökkenésbe csapott át!
Azt pedig soha nem állítottam, hogy az idősebbek mindenben jobbak. Ellentétben veletek, akik folyamatosan azt szajkózzátok, hogy csak ti vagytok értékesek.
„Tudod, nem csak az üzlet/ turizmus/ vendéglátás/ média/ kommunikáció divatirányzatok léteznek, ahol irodisták angolul levelezgetnek az anyacéggel.”
nem, én pl, mérnöni területen dolgozom, itt is kell, ahogy a programozó testvéremnek is.
„Nyilvánvalóan a fiatalok jobban tudnak, de ez nem érdem, hanem állapot. „
de érdem, és sztem rohadt kínos a nagyképű idősekre, h képtelenek összerakni egy mondatot idegen nyelven.
„Én például nem beszélek jól”,
ezt rögtön gondoltam, ugyanis nem a folyékonyan jól beszélők szokták leszólni az angolt, hanem azok, akik még kávét sem tudnak kérni külföldön.
„Az, hogy angolul nézed a netflixet, meg angolul kommentelgetsz az online térben, szerintem még nem sokat tesz hozzá a hasznosságodhoz.”
:D
látom, szereted az egyszerű gondolkodást. am de hozzátesz, de megsúgom, ezer hasznos dolognak is utána lehet
„Már 20 éve is követelmény volt a nyelvvizsga a felsőoktatásban. Akiknek később is szükségük volt a nyelvtudásra, nem is felejtették el.”
:DD
érdekes módon statisztikák szerint mégis a 40 alattiak beszélnek legjobban idegen nyelveket.
„Továbbá, te azt hiszed, hogy minden középkorú és idősebb zsákfaluban él, a nagyvárosokban meg csak fiatal értelmiségiek vannak? Mi ez az általánosítás? Nem néztél még körül?”
nem hiszem azt, hogy nem tudsz szöveget értelmezni, egy példát írtam, ennyi.
„Az internet pedig, ahogy írtam korábban, a legalkalmasabb eszköz az emberek manipulálására, és nyugodtan elhiheted, manipulálnak is rendesen. A tájékozottságod is egyoldalú, arról tájékoztatnak, és úgy, amiről és ahogyan akarnak, érdekük szerint.”
gondolom, az fel merült benned, h vannak, akik ki tudják szűrni, mit kell és mit nem elhinni.
akkor mi a megoldás professzorom, zárjuk be az internetet?
„Továbbá, pont tegnap láttam egy ismeretterjesztő műsorban, hogy az intelligenciaszint a mérések kezdete óta folyamatosan növekedett, és pont az internet elterjedése óta lelassult, sőt néhol már megfordult a tendencia és csökkenésbe csapott át!”
arra gondoltál, h abban a műsorban hazudtak, mert manipulálni akarnak? ja várjál, csak az internet hazudik!
Nos, itt a nagyképű az egyértelműen te vagy.
Ti vagytok az a generáció, akiknek MÓDJÁBAN ÁLL jól megtanulni angolul! Nem azért, mert okosabbak vagytok, vagy jobb a nyelvérzéketek, hanem mert LEHETŐSÉGEITEK vannak, amik nekünk még nem voltak adottak. És azért leszólni valakit, hogy nem sajátított el valamit, amire nem volt módja, hát... Engedd meg, hogy kifejezzem megvetésemet.
Ti vagytok az a generáció, aki mindent megkapott a szüleitől, még többet is, mint kellett volna, cserébe a megvetéseteket kapjuk.
Mindegy, mi rontottunk el benneteket, önzésre neveltünk, arra, hogy ti vagytok az elsők, ti mindent megérdemeltek, most isszuk a levét...
Ha egy 60 éves elhízott, szolgalelkű egyén vagy nyelvtudás és normális végzettség nélkül, nagy eséllyel rohadtul irigy leszel a mai fiatalságra.
A mai fiatalok nem fognak olyan alacsony bérért dolgozni, mint ők, inkább lelépnek külföldre, ahogy attól sem esnek hanyatt, ha valaki 20-30 évvel hamarabb született. Idős kisemberként nehéz ezt feldolgozni, ezért jönnek az olyan önigazolások, hogy „mi még tudtuk, mi a munka”. „mi idősek tájékozottabb vagyunk” stb.
Meggyőződésem, hogy valahol belül az idősek is tudják, hogy ezek baromságok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!