Egyoldalú szerződésmódosítás? Mit lehet ilyenkor tenni?
Röviden:
8 éve dolgozom határozatlan idejű, napi 8 órás munkaszerződéssel.
A főnök belengette, hogy mivel jelenleg nincs elég munka, ezért engem - és csak engem - át akar tenni 8 órásból 4 órás munkarendbe. (Tudom, hogy ehhez szerződésmódosítás szükséges.) Én belengettem, hogy nem biztos, hogy ezt alá fogom írni. Erre válaszul azt kaptam, hogy akkor el búcsúzunk egymástól. Mindez tiszta sor, de...
Utánajártam, hogy a munkáltató általi felkínált új szerződés aláírásának munkavállaló részéről történő megtagadása nem jelenti a munkavállaló felmondását.
A kérdésem így:
Ezek után aláirathat "közös megegyezésű" felmondást a munkáltató - már amennyiben sikerül a részletekben (felmondási idő, esetleges végkielégítés) megállapodnunk - velem? Vagy jobb ha a "közös megegyezésűbe" nem megyek bele?
Aki esetleg volt hasonló helyzetben, vagy jobban ismeri az ilyen helyzetet, kérem segítsen! Nagyon szépen köszönöm!
Jobb, ha a közös megegyezésbe nem mész bele. Azzal szokták leginkább átverni a dolgozókat. Ez menedzsereknél okés, hogy kap egy irdatlan nagy végkielégítést, cserébe nem haraggal megy el és nem borítja ki a cég belső disznóságait.
A munkáltatód mondjon fel, ha nem akar tovább alkalmazni 8 órában, te pedig nem mész bele a szerződés-módosításba.
Köszönöm! Én is hasonlóan gondolom, de még nem voltam ilyen helyzetben, így jobbnak láttam itt is feltenni a kérdést, hátha tanulhatok valamit. Köszi mégegyszer, megy a pipa!
A közös megegyezésbe bele lehet menni, ha egyetértesz a tartalmával, azért közös megegyezés (abba is bele lehet írni akármit, szóval nem alapból elítélendő dolog).
Amúgy meg mondjon fel, ha akar.
Még egyre NAGYON vigyázz:
szoktak olyat csinálni, hogy rendben, akkor felmondunk, írd alá.
És eléd tesznek egy olyan papírt, ahol TE KÉRED a felmondást, vagy az van benne, hogy közös.
Értelemszerűen ilyet nem szabad aláírni.
A közös megegyezés meg akkor lenne jó, ha többet fizetnének, de ugye pont ezt nem akarják.
Köszönöm ismét! Semmit sem írok alá, amíg végig nem olvasom és nem értelmezem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!