Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit csinálnátok, ha jegyetek...

Mit csinálnátok, ha jegyetek lenne egy rendezvényre, de a munkahelyetek nem lenne hajlandó aznapra szabadnapot adni?

Figyelt kérdés
Mondjuk hogy olyan műszakban dolgoztok, hogy csak este végeztek (8-kor vagy annál később). És egy adott rendezvény, amire jegyetek van, pont munkanapra esik. Szóltok a munkahelyen, hogy szeretnétek aznap szabadok lenni vagy esetleg korábban végezni. De azt a választ kapjátok, hogy nem lehet. Akkor mit tennétek?

2022. máj. 19. 10:20
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Pontosan az van, hogy júniusban lesz egy hét, amikor hétfőn és csütörtök este is koncertre mennék. Utóbbi ráadásul eredetileg 2020-ban lett volna, azóta megvan rá a jegyem, mostanáig tologatták. Előbbi helyben lesz (tehát ott elég ha korábban végezhetek,), utóbbihoz utazni kell (tehát aznap inkább szabadnap dukál) . De pár napja hallottam, hogy az egy speciálisan forgalmas hét lesz, amikor szinte mindenkire szükség lesz. Remélem nem mondanak majd emiatt nemet.
2022. máj. 19. 16:47
 12/17 anonim ***** válasza:
38%

#9,10: Igen, Bazsi, jelzed a főnöködnek írásban, hogy legyen nyoma, és a belső rendszer függvényében, amint "hivatalosan" is lehet jelezni, akkor újra. ilyen egyszerű. Ahol meg egy nappal előtte visszavonják, ott nem kell dolgozni, mert ez a legkisebb rossz, amit elkövethetnek az emberrel. Lásd alapítványi iskola

De egyszerű a képlet, ha normálisan állsz a munkáltatóhoz, ő is normálisan fog hozzád. De ugye ennek folyamatosnak kellene lenni, nem csak akkor, ha neked kell valami tőle. Amíg nem szokunk le róla, hogy a csúnya gonosz főnök az ellenség, addig lehet ilyen eseteken agonizálni.

2022. máj. 20. 06:05
 13/17 A kérdező kommentje:
12: Való igaz, az adok-kapok a legkorrektebb eljárási mód a dolgozó és a főnöke között. Csak akkor van gond, ha a főnök ezt a maga részéről drasztikusabban képzeli el. Dolgoztam olyan helyen (kínai étterem), ahol a szabad hétvégére csak elvétve volt mód, általában szerda-csütörtök volt a szabadnapom. Néha volt, hogy ki tudtam könyörögni, hogy helyette legyen a szombat-vasárnap. Na most, volt hogy a főnök a munka végén az utolsó pillanatban nyögte oda, hogy bent kéne maradni pár órával tovább, meg volt, hogy azt is szerdán munka végén, hogy másnap csütörtökön ne legyek már szabad, hanem helyette pénteken. Ezekre értelemszerűen kifejeztem a nem tetszésemet. Erre volt, hogy a fejemhez vagdosta, hogy én is szoktam szívességet kérni, például amikor szabad hétvégét szeretnék, akkor úgy korrekt, ha ő is kérhet. Na igen ám, csakhogy én az ilyen igényeimet mindig minimum két héttel előre jeleztem, nem az utolsó pillanatban szóltam, hogy másnap nem mennék, vagy reggel, hogy aznap nem megyek be. Tehát azért az arányoknak is egyenlőeknek kellene lenniük.
2022. máj. 20. 07:17
 14/17 A kérdező kommentje:
De amúgy Bazsi vagy nem Bazsi a 9es és a 10-es, az csakugyan kétséges, hogy egy jövő évi rendezvény napjára, ha most rákérdezek, már meg tudnák mondani, hogy szabad lehetek-e. Esélyesebb olyasmi válasz, hogy "Jaj, hát hol van az még? Dunsztunk nincs arról, hogy mi lesz akkor."
2022. máj. 20. 07:33
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, milyen rendezvény (mennyire érdekelne), és milyen munkahely. Ha pótolható, nem túl jó munkahely, és olyan rendezvény, amire nem igazán lenne lehetőségem később elmenni és nagyon érdekelne, akkor felmondanék.

Én így voltam az utazásaimmal is mindig az egyik munkahelyemen. Már felkészültem rá, hogy ha nem fognak elengedni, akkor felmondok. Aztán végül nem kellett, mert szerencsére elengedtek.

2022. máj. 20. 08:11
 16/17 anonim ***** válasza:
58%

Nem megtudják mondani , hogy szabad lehetsz e hanem úgy szervezik a munkát , hogy tudják akkor nem leszel munkába.

Én is már januárban megmondtam hogy július hanyadikán leszek szabadságon.

2022. máj. 20. 14:09
 17/17 A kérdező kommentje:
16: Az más. Ugyanazon év, éves szabadságterv. Ezek más tészták.
2022. máj. 20. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!