Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Van olyan ember köztetek,...

Van olyan ember köztetek, akinek sikerült változtatni az életén? Aki kijutott a mókuskerékből?

Figyelt kérdés
Nekem munkahelyi problémáim vannak elsősorban. Mivel introvertált személyiség vagyok nagyon nehéz az emberek között. Nem azzal van problémájuk, hogy zárkózottabb, csendesebb vagyok az átlagtól, hanem egyszerűen csak lenéznek és kinevetnek. Észrevehették már, hogy képes vagyok értelmesen elbeszélgetni bárkivel, csak én nehezebben nyílok meg. Nem tudom meddig bírom ezt az állandó negatív légkört, úgy érzem megfulladok. Szeretnék végre szabad lenni, gátlások, félelmek nélkül lenni egy munkahelyen, de ahhoz olyan emberekre kéne találnom, akik elfogadók, empatikusak. De ez szinte lehetetlen. Nem tudom mihez kéne kezdenem, mi jelentené a kiutat. Szeretnék tanulni is esetleg valamit, olyasmit ami által nem kéne feltétlenül emberekkel együtt dolgoznom. A családom ezt hülyeségnek tartja, mindig azt mondják, hogy tűrni kell az életben és kész, el kell fogadni a dogokat, mert úgysem tudunk változtatni rajtuk. Nyilván vállalkozásba nem mindenki tud kezdeni, így nem marad más csak a kiszolgáltatottság. Én nem akarok belenyugodni abba, hogy ezen nem lehet változtatni, ezért érdekelne, hogy másnak sikerült e új életet kezdeni. Van remény a változásra vagy törődjünk bele, hogy nekünk ilyen élet jutott?
2022. máj. 12. 20:51
 1/10 anonim ***** válasza:
83%

családod maradi.. ne hallgass rájuk. Ha teszel érte, akkor lehet változtatni.. ha nem teszel érte akkor nincs változás.

Az életben nincs olyan, hogy stagnáló állapot.. vagy fejlődik valami vagy elsorvad.

2022. máj. 12. 21:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ma már nem olyan reménytelen vállalkozásba kezdeni. Mondjuk ott sem mindig előny a befelé forduló személyiség, de egy csomó szakma van, ahol nem muszáj sokat találkozni másokkal, és derekasan meg lehet élni belőle. Ha nem érzed jól magad, válts! Nem robotolni születtünk.
2022. máj. 12. 21:23
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Kezdj valami hobiba amit szeretsz és késöb pénzt is hozhat.A munkahelyek mindenhol rosszak az emberek miat mert sokan oda visszik az otthoni problémájukat.De van hobid nem fog érdekelni mitt dumállnak mert kevés idöd lesz rájuk.A munkahelyeden is majd arra gondolsz hogy,amit választotál hogy, lehetsz benne jobb.Meg el árulom a normális emberek nem nevetik ki a másikat ha nem kiváncsi rájuk hagyják élni.Nem ki beszélik meg ilyenek a normális embernek van élete nem te vagy központba.
2022. máj. 12. 21:32
 4/10 A kérdező kommentje:
Írnátok olyan szakmákat, amiből azért meg lehet élni, de nem kell sokat emberekkel foglalkozni. 36/N
2022. máj. 12. 21:34
 5/10 anonim ***** válasza:
37%
Szeresd meg az embereket, hiszen a pénzzel az emberek rendelkeznek.. tehát az ő igényeiket kell teljesíteni pénzért cserébe.
2022. máj. 12. 21:44
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Első lépés válts munkahelyet, nehéz el hinni de vannak rendes emberek is,ha nem is alakul ki barátság de legalább nem bunkók.

Keress egy 6 vagy 4 órás munkát, az mellet lesz lehetőséged tanulni ha komolyan gondolod és akarod is.

Sok dolgod van, amit rendbe kell tenned saját magadba,de sikerülni fog.

Nem érdemes el vonulni az emberektől pár ember miatt.

Ha saját maga lennél csak, egy idő múlva meg is őrülnél, gondolj csak bele az öregekbe akik maguk vannak és rendesen csak még jobban magukba zuhannak.

2022. máj. 12. 21:47
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

Láttam már olyat, aki ki tudott szabadulni a munkahelyi mókuskerékből.

Felakasztotta magát.

2022. máj. 12. 22:46
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen megértelek, én is ilyen vagyok.

Akik azt írják, hogy szeresd meg az embereket, mert belőlük van a pénz, meg mert egyedül megőrül az ember, ez marhaság.

Engem mondjuk nem nevettek még ki sehol, de mindig érzem, hogy furcsának találjál amiért nincs kedvem velük munka után csapatot építenk, vagy csak úgy a munkahelyen csak úgy folyton csacsogni még munka közben is.

A pénz valóban az emberektől van, de közvetetten is hozzá lehet jutni. Pl.mezőgazdaságban sem kell folyton emberek közt lenni (növény, gyümölcstermesztés saját magad által, pl.a bio manapság nagyon népszerű).

Ugyanúgy aki szerint egyedül megőrül az ember, az fix, hogy nem introvertált. Ugyanis mi nem napi 24 órában vágyunk magányra, hanem a nap mind a 24 órában nem vágyunk társaságra, ettől még ugyanúgy társas lények vagyunk.

Én is gondolkodom az irodai kilábalásból, mert kikészít. A munkára vevő vagyok, de hogyha egy nap 8 helyett 5 óra alatt megcsinálom a munkát, mert nem diskurálok közben arról, hogy a szomszédom mit vacsorázott, akkor nem értem minek kell ott ülnöm bájcsevegni a többiekkel.

Szóval mindenképp válts és légy boldog, hisz egyszer élünk :) kezdj el gondolkodni azon, mi érdekel - engem pl.a növények, így szívesen nyitnék saját kertészetet, virágüzletet. De ha van tehetséged a művészetekhez, próbálkozhatsz festéssel, rajzolással, könyvírással, stb.

2022. máj. 12. 22:46
 9/10 anonim ***** válasza:

Én jelenleg ilyen helyzetben vagyok.

Nagyon sok munkahelyem volt (egyetem mellett határozott idejű diákmunkákat is elvállaltam), és alapvetően minden munkahelyi környezet más. Volt, amit valósággal imádtam, de voltam nagyon rossz helyen is, ahol szinte mindenki pletykás, pökhendi és utálatos volt. Most olyan munkahelyen dolgozom, ahol alapvetően kedvesek az emberek, de van pár tahó, és sajnos az egyik pont egy felettes. Én ilyen bunkó nőt még életemben nem láttam.

Nekem mondjuk van grafikus szakmám is, szóval most erre szeretnék építeni egy vállalkozást.

2022. máj. 13. 08:01
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Én középkorú vagyok és introvertált mint a kérdező. Sajnos hasonló tapasztalataim vannak.

Teljesen normálisan álltam mindig a kollégáimhoz, nem vagyok veszekedős, pletykás, okoskodó. Az értékrendelem is jó, becsületes vagyok, nem vagyok sunyi.

Viszont nem szeretem a nagyképűséget, dicsekvést " minden lében kanálságot."

De azt vettem észre ennek van "keletje" majdnem minden munkahelyen.

A másik: én pl. nem szeretem az alkolholt. Az ízét. Minden egyes évzáró, csapatépítő ilyen-olyan buliban téma volt hogy nem iszom...

A csodálkozás, hitetlenkedés, furcsálkodás...én voltam aki kilógott a sorból.

Régóta dolgozom már, mint írtam középkorú vagyok, nem ez volt az első munkahelyem de most odáig jutottam 11 év munkaviszony után, hogy felmondtam, rengeteg rágódás, örlődés után.

Felmondási időmnek most lett vége. Nincs új munkhelyem, tehát most nem dolgozom.

Azt kell hogy mondjam, nagyrészt a kollégák stílusa miatt jöttem el (átszervezése volt a cégnél 1 éve).

Fogalmam sincs mi lesz ezután, most próbálom összeszedni magam.

Egy biztos, érdemes munkaviszony alatt félretenni. Én is ezt tettem végig, minden hónapban akár kis összegeket is. Igy most van megtakarításom.

Ezt csak azért írtam hogy én is hasonlóan érzek mint a Kérdező, de végül csak megtettem és elszabadultam onnan.

2022. máj. 13. 16:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!