Szerintetek is én voltam ennyire igazságtalan a takarítónőmmel?
Sziasztok
Új takarítónőm van egy fél éve, heti 2 alkalommal jár, 3-4 órát tölt nálam.
A munkája nem tökéletes, de nagyjából jó, 3 kinti - benti kutya mellett nagy segítség.
A gond ott kezdődik, hogy van egy ovis korú kisfia. Másodjára fordult elő, hogy lebetegedett a kisfiú (láz, hányás stb) és ilyenkor elhozta magával hozzánk 3-4 alkalmon át amikor takarít. Ennek már alapból nem nagyon örültem, néha otthon van a lányom is vagy én is egy darabig amikor jön, nem szeretném ha végigfertőzné a családot. A másik az, hogy amikor elhozza a gyereket, nem először kaptuk rajta, hogy a gyerek rohangál a házban, cipővel mászik az ágyra, bútorokra, és szekálja a kutyákat megállás nélkül.
Amikor ez többedjére fordult elő, leültem beszélni a takarítónővel, megkértem, hogy ne hozza ide a kisfiút. Mondtam neki hogy ha beteg a gyerek, nyugodtan maradjon otthon vele, ha szüksége van rá kifizetem azokat a napokat is és majd később ledolgozza.
Erre teljesen felháborodott, hogy nekem mi bajom az ő gyerekével, hogy mondhatok neki ilyet stb akkor ő inkább fel is mond..
Én tényleg igyekeztem szépen szólni neki, vagy szerintetek is igazságtalan voltam? Tudom nem olyan nagy dolog csak most ezen kattogok
Mondjon fel vagy te mondj fel neki! .
Legközelebb arra mész haza hogy a kisgyerek a mélyhűtőből kivett cartedor jégkrémet kanalazza a dobozából.
Mindig is hülyét kaptam azoktól a kisgyerekes munkatársaktól, akik a beosztásomat szétk.ú
rták, mert hogy nekik kisgyerekük van és én csak fogjam be a számat, de még ők sem mentek el odáig, hogy a beteg gyereket becipeljék az irodába.
Szerintem az is korrekt volt, hogy kifizetted volna és máskor ledolgozta volna, máshol csak megkapta volna a fizu 75%-át és otthon maradt volna.
8, pedig meglepődnél hány olyan eset van, hogy a felettes jelzi a beosztottnak a nemtetszését és a beosztott hőbörög.
A takarítónőket se Monk nyomozónak kell elképzelni. Tisztességgel ellátják a munkájukat, de nem azért, mert tisztaságmániások, hanem, mert ez a munkájuk, krvára leszrják, hogy azt majd ki mivel keni össze mindegy hogy a rokona vagy a munkáltatója teszi + van aki meg csak panaszkodik, hogy mit miért nem tud megcsinálni, aztán félmunkát végez.
Plusz rengeteg anya így áll hozzá, hogy a fia mindig hibátlan. Én a szomszédomnak jeleztem hogy túl sokat lóg nálam a fia, mire lebszott, hogy a gyereke jó gyerek csak magányos és én nem értem ezt meg és ahelyett, hogy támogatnám inkább bántom...
Én a te és a hozzád hasonló kommenteket nem értem, hogy minek kell közzétenni. Időt és energiát fektetsz abba bele, hogy leírod miért nem segítesz, ahelyett, hogy csak simán nem segítenél.
Mindig tanul az ember. A következővel előre tisztázd hogy mást nem hozhat magával.
Én az első esetnél kobaxtam volna és kifizettettem volna vele az ágyneműt amin a 6ökör gyereke mászkált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!