Szerintetek miért nem fogadta el a takarítónőm a tábla csokit?
Külföldon élek, es hetente jön hozzam a takaritónő, pár napja hozott nekem egy nagy tál paradicsomot, csak ugy ajándékként.
Én meg gondoltam, veszek neki egy tábla csokit.
Aznap amikor jött, kitettem a tálat az asztalra (mivel azt is vissza akartam adni neki), bele tettem a csokit es egy cetlire felirtam, hogy köszönöm a paradicsomokat! (Az ő nyelvén, mert angolul nem annyira jól beszél).
Amikor este hazaértem, a ház kitakaritva, minden rendben, de a tál ott maradt a csokival es cetlivel együtt.
Szerintetek miért nem vitte el?
Nagyon kedves mosolygós nő, szerintem kedvel, azert adta a paradicsomokat, én is nő vagyok, tehát nem arról van szó, hogy ki kezdenék vele 😀
Például mert ajándékba vitte neked a paradicsomot, nem csokiért.
Ennek így van egy ilyen "kötelezően letudom az adósságom" íze.
Szívességet, ajándékot nem így kell viszonozni.
Majd ha neked is sok lesz valamiből, vagy az élet hoz valami olyan dolgot, hogy meghálálhatod, akkor spontán te is teszel neki szívességet.
Ha meg így akartad megköszönni, akkor tényleg személyesen kellett volna odaadni.
Akkor most en vagyok a rossz?
De hat epp ez a lenyeg, hogy ez az o talja volt es csak kedvessegben tettem oda a csokit is.. igy legyen jo az ember..na mindegy...
Kedves Kérdező, szerintem simán ottfelejtette, ha a tálat is otthagyta.
Én még anno úgy tanultam, hogy tálat nem adunk vissza üresen, tehát nem követtél el semmilyen sértést, sőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!