Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Melyik a fontosabb egészség...

Melyik a fontosabb egészség (könnyű munkahely, kevés stressz, kicsi pénz) vagy pénz (nehéz munka sok stresszel sok pénzért)?

Figyelt kérdés

Nyilván az a jó ha kevés munka van sok pénzért de ez ritka.

Sok munka sok stresszel jár ami bizonyítottan betegségeket okoz, de igaz sok pénzt lehet keresni vele.

Én jelenleg állami szférában vagyok nyugis munka 240 ezer nettoért, de mivel saját ház van így megélünk ebből a pénzből igaz spórolni kell de nincs stressz hogy kijöjjek a hónap végén. Lehet jobb lenne inkább jobb pénzes állást vállalni?

2022. máj. 5. 07:46
A kérdező szavazást indított:
Sok munka stresszel sok pénzért
Kevés munka, nyugis munkahely kevés pénzért
13 szavazat
 1/4 anonim válasza:
100%

Nekem egyértelműen a könnyű munkahely, kevés stressz, kicsi pénz.

Dolgoztam mindkettőben de nekem a könnyebb munka kevesebb stressz hozott többet, még ha kevesebb is a pénz. Főleg ha nem vagy rászorulva a több pénzért akkor érdemesebb a kevesebb stresszes munkahelyet választani.

2022. máj. 5. 07:49
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez élethelyzettől függ.

Én inkább élek szerényebben és van szabadidőm, mint hajtsak a lóvéra és időm ne legyen élvezni, amit megteremtek belőle.

Természetesen ezt most engedhetem meg magamnak, 20 évesen albérletben vagy később hitel, felújítás mellett nem dönthettem így.

De nagyon sok kompromisszumot kötöttem saját magammal, hogy ne a pénz motiváljon mindenben.

2022. máj. 5. 07:50
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ...

A szegénységgel rontasz többet az egészségeden vagy a stresszel?

Mert ha teszem azt, van pár pörgős évem mocsokjó bérért egy olyan helyen, ami később esetleg még mérvadóbb is a szakmai előremenetelem szempontjából (ezzel kilátásba helyezve azt is, hogy esetleg később jól keressek könnyebb munkával), akkor inkább azt választom. Tudok félretenni, ami miatt a magánéletemben már kevesebb stressz ér az anyagi bizonytalanságból adódóan, tudok normálisan étkezni, normálisan élni, költeni a regenerációmra, jobb ellátásra, stb.

2022. máj. 5. 10:47
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj,hogy a kevés pènz ma semmire se elèg ,a nehéz munka,meg ma már azt jelenti,hogy 0-24-ben 7/7 látástól vakulásig és akkor se leszel milliomos.
2022. máj. 6. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!