Empátia alkalmazása miért nem működik a munkahelyeken?
Én baromi empatikus vagyok, de nem idegenekkel és nem a munkahelyemen.
A munkahely nem jótékonysági intézmény. Nyilván normális keretek között tekintettel vagyok a kollégáimra és magamra erőltetek némi látszatempátiát, de nem vagyunk barátok. Nem dolgozom senki helyett ugyanannyi pénzért stb.
A kolléganőm is kéthetente beteg, ha empatikus lennék akkor magamra venném az ő munkáját is ugyanannyi pénzért. Miért tenném? Inkább vegyenek fel valakit, aki nem betegeskedik ennyit.
Ha meg nem felel meg a munkahely, akkor váltani kell.
Minek költesz pénzt a munkádra? Fordítva kéne a munkádért cserébe kénne pénzt kapnod. Még te fizetsz azért, hogy ott dolgozhass? Minek?
5 évig meg nem kell maradni egy rossz helyen. Igen a vezetőséggel van a baj, meg a munkavállalóval/munkavállalókkal is, mindaddig még találnak olyan embert aki ezeket eltűri addig semmi nem fog változni.
6/7 hozzászólóval teljesen egyetértek.
Amúgy 1,5 éve lettem csoportvezető. Tele problémákkal küzdöttem fel magam. Soha egy vezető nem kérdezte meg hogy mi a bajom amikor édesanyukám és édesapukám elhunyt. Meddőségi kezelésekre jártunk.
16 éves korom óta egyedül intézek mindent, egyedül vettem egy saját házat és akkor még nem voltam csoportvezető. Kifizetettem, tűrtem a megaláztatásokat az életben, hosszú lenne mindent leírni....
De jön 10 új a munkahelyre elkezdem tanítani és leszarja az egészet. Lassan 3 honapjaott van ,kikérdezem erre a válasza ő elfelejtett mindent mert ilyen meg olyan problémája van.
Vagy sír hogy nem megy neki neki mert ez történt otthon...
Vagy megtanulta és még sem csinálja.
Vagy szólsz neki hogy jó rendben megértem és több alkalommal és szó szerint megrohatsz a munkában mert fizikailag és szellemileg is több napon keresztül csinalhatod több ember munkáját.
Vagy 2.nap "elalszik".
Na itt volt elég. Mostantól ha nem érdekli keressen másik munkahelyet.
Most pusztuljak bele a munkába Vagy mi? Ha megértő Vagy az sem jó ha nem az sem. Ha nem tud dolgozni azon a területen Vagy munkahelyen hol mi a helyzet akkor ne basszunk már ki a másikkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!