Szerintetek munkahelyen miért próbál egy kolléga minden áron egy ismerősét/rokonát is behozni, alkalmaztatni a cégbe?
Figyelt kérdés
Az ilyen kolléga fél valamitől? Vagy belefáradt a munkába és gondolja, hogy az ismerősével csoportot alkotva majd ellesznek passzívan és várják a jó fizetést a markukba?
Hogyan nyugtassam le az amúgy jól dolgozó kollégát és meggyőzzem arról, hogy ez nem helyes lépés?
Attól tartok, hogy az ismerőssel együtt a kolléga egész nap csak lazulni és pletykálni fog és ha rájuk fogok szólni, akkor csak vágni fogják a pofákat és előbb-utóbb egyik kihúzza a másikat a cégből. Irodai dolgozók vagyunk.
2013. okt. 24. 16:15
1/5 anonim válasza:
Ha bármelyik családtagom nehéz helyzetben lenne, mert nincs munkálya, de tudom róla, hogy lelkiismeretes és jó munkaerő, akkor én is igyekeznék, ha van az én munkahelyemen hely bejuttatni őt oda.. Mindenféle hátsó szándék nélkül, egyszerűen csak mert a rokonom és segíteni szeretnék neki..
2/5 anonim válasza:
Nekem ezzel nincs gondom, ha a rokon, ismerös normálisan dolgozik. Ez a ritkább eset. Sokkal gyakoribb az, hogy olyan embereket nyomatnak be, akik teljesrn alkalmatlanok a munkakörre. Ez gáz a cégre nézve is, de Magyarországon amúgy sem a minöségi munkavégzésért jár a jutalom...
3/5 A kérdező kommentje:
Igen, kedves 2.es válaszoló. Én is erre gondoltam és ezt tapasztaltam többször is.
2013. okt. 25. 10:06
4/5 anonim válasza:
Mindenkinek joga van a munkához
Amig neked nem lesz tőle se több se kevesebb
bántani se bántanak addig ne foglalkozz vele.
Tanuld meg lesz..rni azt hogy mit csinál a másik.
Ergo:
Magaddal törödj ne mással
5/5 anonim válasza:
Mo-on manapság ha valaki dolgozik, azt megkörnyékezeik a rokonok, hogy segítsen bejutni. Nincs ebben semmi meglepő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!