Melyek azok a foglalkozások, amelyeket rabszolgamunkának gondolsz?
Minden munka az, ahol van főnökünk.
Mellesleg: "szaktudást nem igénylő eladó munkakör"...
Nem tudom, te hol láttál ilyet.
Az eladónak, normális esetben ismernie kell(ene) a terméleket amiket árul, és itt elég szerteágazó ismeretre szükség lehet.
Nem véletlenül képzik őket is több évig.
Gyári munka. Monoton, egész nap ugyanazt csinálod 12 órában, nem lehet leülni, de még csak legugolni se, folyton értelmetlen dolgokat találnak ki csak azért, hogy nehogy ne csinálj semmit addig a 10 másodpercig se, amíg a gép dolgozik...
Gyorsétteremben is dolgoztam, de azt nem feltétlenül tartom rabszolgamunkának. Persze az is monoton, meg stresszes, de azt szerettem, ott szinte mindig jó volt a hangulat, jófejek voltak a munkatársak is és a vezetők is.
Nem a foglalkozáson múlik, hanem a fizetésen, illetve az önállóságon.
Egyrészt ha annyit keresel, amiből nem tudsz előrébb lépni, akkor az olyan, mintha ingyen dolgoznál.
A másik szempont az önállóság, azaz mennyire hagynak érvényesülni. Ha valamit az előírthoz képest máshogy szeretnél csinálni, de az eredmény szempontjából nincs jelentősége és mégsem hagyják, akkor szolga vagy.
Hát, mikor orvoshoz mentem, és x perce volt rám, mert végeznie kell mindenkivel.
És nem volt hajlandó ultrahangra küldeni, mert az drága, a rtg-en nem látszott semmi.
Fejlődni nincs idejük, annyi az ellátandó ember.
Biztos nem minden orvosra igaz, de egy csoportjukra biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!