Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Melyek azok a foglalkozások,...

Melyek azok a foglalkozások, amelyeket rabszolgamunkának gondolsz?

Figyelt kérdés
Miért?

2022. máj. 2. 14:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
92%
Gyári több műszakos meló, ahol a szalag mellett dolgozol és x darabszámot el kell készítened a műszakod alatt.
2022. máj. 2. 14:10
 2/16 anonim ***** válasza:
83%
Gyorséttermi pl
2022. máj. 2. 14:10
 3/16 anonim ***** válasza:
86%

Gyári munka például.

Undorítónak tartom a mindenféle irracionális hülye szabályt, ami nem változtat a munka minőségén, csak sima basztatás. Ilyen például az is, hogy ha egyértelműen és hivatalosan nem dolgozol épp, mert vársz az anyagmozgatásra, akkor nem szabad bizonyos helyeken leülni vagy nekitámaszkodni semminek. Ez szánalmas számomra.

Ugyanilyen nevetséges, mikor szgépes munkánál nézni akarja valaki folyamatosan a képernyőd és monitorozni azt, amit csinálsz.

Az állatokat meg a robotokat tartják így, nem egy emberi lényt.

2022. máj. 2. 14:12
 4/16 anonim ***** válasza:
73%

Amit egy robottal tudnának pótolni, mert semmi nem kell hozzá ami emberi tudás (pl a klasszik gyári munkák).

Illetve nekem az "aktatologatós" melók is ilyenek.

Meg minden munka, ahol nem tudsz fejlődni, szakmailag többé válni, csak bemész, lehúzod oszt kész (ruhaboltban az eladók jutottak eszembe, de ide sorolhatnám az összes szaktudást nem igénylő eladó munkakört, portásokat, takarítókat).

Anélkül hogy lenézném őket, hiszen egyrészt oka van annak hogy ide jutottak, másrészt értékes munkát végeznek. Csak abba gondoltam bele hogy mi az amit én nem tudnék csinálni, mert számomra rabszolga munka.

2022. máj. 2. 14:26
 5/16 anonim ***** válasza:
92%
Ami folyik a sweatshopokban a Közép-Amerikában, meg Dél-Kelet ÁZsiában. Naomi Klein: NO LOGO című könyvében sokat írt ezekről.
2022. máj. 2. 14:37
 6/16 anonim ***** válasza:
35%
Gyári munka, különösen ott, ahol nem lehet leülni sem közben. Mc Donald's és hasonló gyorséttermi munkák. Takarító és szobalány. Mosogató. Mondjuk én vagyok annyira tápos, hogy minden fizikai munkát annak tartok.
2022. máj. 2. 15:03
 7/16 anonim ***** válasza:
89%

Az építőipart is ide sorolnám! Mikor mások nyaralnak nyáron hétvégente a nagy melegben, ők akkor is reggeltől estig pakolják a téglákat a forró napon!

Meg télen a nagy hidegben is!

Tudod, ki csinálná...

2022. máj. 2. 15:08
 8/16 anonim ***** válasza:
93%

Parlamenti képviselő.

Adóbevallásuk szerint szegényeknek még annyi megtakarításuk sincs mint nekem a 3 műszakos gyári melóval.

Pár hónapja szórólapot dobtak be és utcán is többször megállítottak, hogy adományokat gyűjtenek a politikusok megsegítésére.

2022. máj. 2. 15:26
 9/16 anonim ***** válasza:
51%
8as, szerintem menj komikusnak, ez alapján jó lennél! 😂
2022. máj. 2. 15:38
 10/16 anonim ***** válasza:
88%

Gyári munka mindenképp.

Építőipar is,maximálisan.

Hiába vannak szakmák,ahol fejlődni tudsz.

Sok dolog marad,a tipli és csavar ugyanaz lesz 20 év múlva is.

Fejlődik a dolog pl elektronika,de az picike.

Egyre okosabb telefonok,stb.

Ha nyers erőre van szükség,akkor ott a bszttnagy villanymotor,meg a vastag kábel.

Észre van szükség,az tuti.

Ott talán lehet fejlődni.

De vicc szerintem a bolt is.

Ugyanazokat a dolgokat pakolod ki,önkiszolgálók már léteznek.

Azért egy polcnál olyan,hogy hátulról tolja egy rugó ki a terméket már van.

Ezt is lehetne automatizálni.

Ha olyan sok mindent feltaláltak már,meg az űrben találunk ilyen-olyan különös dolgokat,ezt miért ne lehetne.

Munka kell,persze,de ha olyan feladatot adunk a munkásnak amit elvégez egy gép is,akkor azzal nem halad előre semmi.

Szerintem minden olyan,ami fogyasztói dolgokkal kapcsolatos.

Boltos,gyár,gépkezelő...

Önvezető autókat terveznek, nehogy már ne tudjon egy gép kipréselni valamit készre.

Bezzeg az ember az kell,mikor egy gép képes időre pontosan belerakni valamit tisztító folyadékba,kivenni,átrakni a másik kádba amibe meg polírozó folyadék van,aztán a másikba,amibe festék...

Már eleve rabszolga munka attól,hogy az életünk jó része rámegy.

Remélem az enyém nem fog,kitalálok valamit ha esik ha fúj.

Na de sok munkakör van,ami már eltűnt.

Pl a királyt cipelni abban a fadobozban is az szerintem,bármennyire is közelebb van a királyhoz,mint egy egyszerű jobbágy.

Csak ilyen már nincs.

Szerelői munkák is szerintem azok.

Minek terveznének egy alkatrészt 10 évre,ha úgyis vesznek újat az emberek hisz muszáj,ha elromlik...

100x kicseréled ezt,100x kicseréled azt,csak a gép a más.

Legalább ritkábban kéne javítani,úgy talán jobb lenne.

Vagy azok a helyek,ahol bunkók a pultosokkal.

1000 embert szolgálsz ki egyszerre.

Persze ha valaki bunkó, szólsz neki hogy menjen ki,ha nem tud viselkedni.

De akkor is idegesítő lehet, bár kitudja hogy mennyi ideje vagy ott,stb.

A vevőnek mindig igaza van...

Postás is...

Bár szerintem ez egy nagy szabadság,azért nem kellemes hogy 100x átjárod ugyanazt az utat.

Ezt már lehetne digitalizálni.

2022. máj. 2. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!