Ilyen esetben kötelezhetnek felmondási időre?
Elvileg van szerződésed?
Az milyen?
Vedd már elő és nézd meg mit írtál alá!
Ha jól olvastam a sorok között a próbaidő végén megszűnt a szerződésed és irattak veled alá újat máshová.
Szerintem ugyanígy próbaidővel.
Azért amúgy ez eléggé NAV gyanús dolog... Főleg a két órás bejelentés...
Hát mondjuk az elég nagy ütőkártya, hogy ha esetéeg alá is írattak veled valami határozatlan idejű szerződést a 2 órás munkaviszonyról a korábbi, 8 órás helyett, és abban nincs kikötve próbaidő vagy már lejárt, akkor közlöd, hogy elengednek felmondási idő nélkül, vagy NAV. Már ha egyáltalán van szerződés, és az nem határozatlan idejű, vagy alkalmi bejelentéssel/efoval vagy iylen módon szürkefoglalkoztatnak.
Ha esetleg ez nem hatja meg őket, még mindig megteheted, hogy akkor innentől a felmondási idő végéig akkor csak 2 órát dolgozol, amiről az esetleges szerződésed szól, úgy valószínűleg már egyből nem fognak annyira ragaszkodni hozzád :D
"Egy borászatnál dolgozom, mielőtt lejárt volna a próbaidőm, kijelentettek és áttraktak a szőlősökhöz (új szerződés). Viszont oda nem vagyok bejelentve 8 órára elvileg, tehát 2 órát bevagyok jelentve a borászathoz is (gondolom én..)."
Pontosítanád a szitut. Most csak tippelgetsz, vagy tudod is, hogy mi van Veled?
Szerződést csak úgy módosítgatni nem lehet. Ahhoz mindkét fél beleegyezése (aláírása) szükséges. Tudod egyáltalán, hogy mikor mit írtál alá?
Mindig a szerződésben foglaltak a mérvadóak. Ha még próbaidő lejárta előtt felmondták a szerződésed (erről tudnod kellene, mert írásban történik a dolog), akkor azzal a nappal meg is szűnik a munkaviszonyod. Ha más feltételekkel szerződtek le Veled újból, akkor arról is tudnod kellene, mert szintén írásban történik a dolog és a Te aláírásod is kell hozzá.
A próbaidő a két fél megállapodásán múlik. Vagy kötnek ki próbaidőt, vagy sem. Ha kötnek ki, akkor azt a munkaszerződésnek tartalmaznia kell. Ha nem tartalmazza, akkor nem kötöttek ki próbaidőt. A két szerződés eltérő feltételeket is megállapíthat.
Nézd meg, hogy mi áll a jelenleg érvényes (hatályos) szerződésedben. Ha van benne próbaidő kikötve, akkor az alatt azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmondhatsz. Ha nincs, akkor is felmondhatsz, de az már nem azonnali hatályú lesz. Ott már belép a felmondási idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!