Kötelezhetnek olyan feladatra, ami nincs benne a munkaköri leírásomban?
Figyelt kérdés
Irodában dolgozok, és szeretnék felmondani, de attól félek, hogy kimaxolják a felmondási időmet amiatt, mert egy olyan feladatot kaptam idén, amit rajtam kívül senki nem tud és idő betanítani rá valakit. Arra gondoltam, hogy ebben az esetben megtagadom a feladatot és felhozom indoknak, hogy ez nincs benne a munkaköri leírásomban, és egyébként is a saját szabadidőmet áldozom rá, mivel túlóráznom kell, hogy meg tudjam csinálni időre. Plusz fizut nem kapok érte, és tudtommal papírozva sincs sehol, hogy átkerült hozzám. Mondhatom azt, hogy hiába tartanak a cégnél +1 vagy 2 hónappal tovább, nem fogom elvégezni? Vagy valami ad-hoch jellegű ponttal le van védve a munkáltató?2021. dec. 8. 18:17
2/6 anonim válasza:
Nem kotelezhetnek ra. De a felmondási idod meghatározott hosszúságú, ahhoz nem tudnak semmilyen módon hozza adni, ha már benyújtottad a felmondásod. Azt az időt viszont szépen meg tudják keseríteni, ha te is épp xarragoskodni készülsz.
3/6 anonim válasza:
Évi 44 nap eltérhetnek a szerződés szerinti munkakörödtől. Túlórára kötelezhetnek, ha kifizetik és neked nem jár aránytalan sérelemmel.
Amúgy meg ilyenkor szoktak az emberek tp-re menni :s.
4/6 anonim válasza:
Sokféleképpen ki lehet ám képezni egy embert!
-Át lehet adni olyan rendszerben is ismereteket, hogy ember ne ismerje ki rajta magát, - de át is adtad és az idő elment vele!
5/6 anonim válasza:
Nekem is volt ilyen felmondás előtt a párbeszédre is emlékszem . A felmondásom másnapján történt :
-Megkéne csinálni a beszálítók évez számlázását .....bla bla bla meg minden szar
-Nem köszi nekem elég volt ebből
-Mi az hogy nemet mondasz ?
-Nem tetszik? Akkor rúgj ki ! (És pofán röhögtem )
6/6 anonim válasza:
5!
Erre a munkáltató dönthetett volna úgy, hogy azonnal hatállyal, fegyelmivel kirúg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!