Volt már, hogy nagyon jól sikerült állásinterjú után mégsem vettek fel?
Volt igen. Nem jeleztek vissza. Max. annyit, hogy nem engem választottak.
Annyira nem érdekelt, hogy utána kérdezzek, hogy miért. Meg nem is szoktak erre vágyni, hogy valaki még utólag zaklassa őket.
Kb. csak ilyenek vannak, az ok egyértelmű: 300K-nál több nettó fizetést kérek, kreatív-alkotó munkáért.
A magyar munkaadók meg általában fideszes c'gány cégek, minimálbéren kellene nekik az olcsó munkaerő (és ugye lósz~r van, tehát verebek is vannak).
Ilyenkor jót röhögök, és pár héten belül megint kint találom magam Ausztriában pár hónapra, vagy találok egy-egy külföldi távmelót, amivel 1-2 évig megvan párhetes munkából a mo.-i átlagbér. Csak a bejelentés miatt gáz... :-/
Igen, de végül vissza se jeleztek, pedig külön megígérte a hr-es, hogy pár napon belül hívnak, mindegy mi az eredmény.
Konkrétan nem is nagyon szokták megmondani, hogy miért nem téged választottak, max valami sablonos szöveget kapsz, hogy köszönik a jelentkezésed, de egy másik jelentkező alkalmasabbnak bizonyult. Ez meg jelenthet bármit, lehet a másiknak több tapasztalata volt, lehet kevesebbért vállalta stb.
Aztán pár nappal később a következő szintén jól sikerült interjú után már másnap felhívtak, hogy engem választottak és még egy kicsit rá is ígértek a kért összegre. Amúgy is ez a munka tetszett jobban, szóval utána már nem is bánkódtam az előző miatt.
Aranyos, ahogy a fideszesek lepontozzák azt a választ, amikor a szemükbe vágják, hogy a tanultabb, mobilisabb fiatal réteg lelép az országból, nekik meg marad a kulimunka... :DD
Nem értem Őket, ha erre szavaztak, akkor ez nekik nyilván így jó.
Ha meg nem jó, akkor miért pontozzák le azt, aki azt mondja, h. akkor ez a kalap sz@rt egyedül hagyja meg nekik...?
:DDD
Paradox.
Minden esetben az votl a gond, hogy sokkal magasabb fizetést kértem.
Hülyeségnek tartom a legvégére tenni a bértárgyalást mert ezzel mindenki idejét vesztegetjük.
7-8 céget végig kell járnom mire találok olyat ami rendes fizetést ad.
7 szerintem meg a béralkuhoz azért tudni kell, hogy pontosan mik a munkakörülmények. (Mondanám, hogy a melóhelynek meg döntenie kell arról, hogy kinek emnnyit ad, de tapasztalatom szerint úgysem sokat számít az érdem).
Inkább írják ki az álláshirdetésbe a tól-igot, ők maguk.
Igen, jártam már így és nem jeleztek vissza.
Utólag tudtam meg, hogy nem velem volt a gond, hanem a cégnél voltak gondok és emiatt mást se vettek fel, sőt, pár embert elküldtek.
Sajnos egy kollégám köztük volt és természetesen a főnök nem vette vissza, kárörvendő volt.
Volt.
De volt olyan h rosszul, de megis felvettek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!