Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Adnátok bele így pénzt?

Adnátok bele így pénzt?

Figyelt kérdés

A szállodaigazgatónk nősült a hétvégén, mi csak szóbeszédből tudjuk. Kivéve a Front Office Managert, ő tudta.

Most körüzenetet küldött, hogy adott pénzt ajándékba, xy forint volt, az egy főre jutó az x Ft, aki akarja, adja be. Amúgy a matek sehogy se jön ki, ha elosztjuk az összeget a személyek számával.

A FOMunk rettenetes sóher, 5 forintot nem költene senkire, ho nem fűzi érdeke hozzá.

Az ajándékba adott pénzt meg a közös borravalóból vette ki: egy dobozban gyűjtjük, de kinyitás nélkül is bele lehet nyúlni hátulról.

Nem elég szemétség tőle, hogy szinte 100%, hogy a saját nevében adta; a mi közös pénzünkből, amit amúgy is megvámol; ráadásul még be is szedné tőlünk azt a pénzt, amit tőlünk vett el.

2022. ápr. 18. 15:02
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Külföldi a tulaj. Évente 1-2-szer jön, mi nem beszélhetünk vele, csak az igazgatóval és a FOMmal beszél.

Mondtuk már, hogy gyanús, hogy kevesebb van a borravalós dobozban (amikor év végén ki lett belőle véve és szétosztva. Ha bár mi azt se tudtuk, hogy mikor vette ki, mennyi volt benne és hogy osztotta), legyen másik doboz, de szerinte ez pontosan megfelel, nincs semmi gond.

Szemét alak, mert akire megorrol, annak mindig talál valamit, hogy b@szogtassa és a jutalékot is leveszi nála.

2022. ápr. 18. 15:39
 12/22 anonim ***** válasza:
"az egy főre jutó az x Ft, aki akarja, adja be" - tehát nem kötelező, ha nem akarsz, nem adsz
2022. ápr. 18. 15:41
 13/22 anonim ***** válasza:
90%

Mondjuk, az is baromság, hogy a borravalót nem naponta osztjátok szét. És ha jól látom, pofára megy az osztás. Esetleg akkor beszéljetek az igazgatóval.

Ez nem okés.

2022. ápr. 18. 15:45
 14/22 A kérdező kommentje:

Nem fogok. Tudom, hogy sziv@tni fog érte, de engem nem fog csicskáztatni.

Van pofája a dolgozókkal bevitetni meg hazahordatni magát. Hát az én kocsimba nem fog beszállni, gyalogoljon haza ahhoz az útszéli anyjához azon a 2 kilométeren!

2022. ápr. 18. 15:46
 15/22 A kérdező kommentje:

Év végén van a szétosztás.

A FOM dönt benne, mondom tövig benyal az igazgatónak. Nem lehet neki semmit se mondani a FOMra, mert az a szent. Biztos lenyúlnak valamit közösen.

2022. ápr. 18. 15:48
 16/22 anonim ***** válasza:
92%
Miért nem keresel egy normális munkahelyet?
2022. ápr. 18. 15:50
 17/22 A kérdező kommentje:

Keresni kerestem, csak nem találtam.

Vidék. BAZ megye. Az előző munkahelyem üzemeltetését másnak adták ki, és a főnökünkkel együtt az egész csapatot menesztették.

Itt nem igaz, hogy a vendéglátásban kapkodnak az emberek után, jobbnál jobb fizetést ajánlva nekik.

Olyan helyet találsz, ahol vagy alkalmival dolgozhatsz, vagy nem jelentenek be teljesen, a szabikat nem adják ki csak papíron, a pótlékokat, túlórákat nem fizetik. Még fizetés szempontjából ez so-so.

Itt van a házam, kutyáim, macskáim. A megtakarításom elvitte a covid.

2022. ápr. 18. 15:58
 18/22 anonim ***** válasza:
Értem, hát, akkor kitartást, próbáljatok ti kollégák összetartani legalább.
2022. ápr. 18. 16:02
 19/22 A kérdező kommentje:
Köszi!
2022. ápr. 18. 16:04
 20/22 anonim ***** válasza:
58%
Süketelj valamit, hogy nem engedheted meg ezt magadnak, nincs pénzed stb. és csak egy 500-t tudsz adni.
2022. ápr. 18. 20:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!