Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tegyek ha az utóbbi...

Mit tegyek ha az utóbbi időben nem találok olyan munkahelyet, ahol érdemes lenne megmaradni próbaidő utánra is?

Figyelt kérdés

Gépészmérnök végzettségem van, így az ezzel betölthető munkáim voltak eddig. Volt egy hely, ahol már majdnem 2 éve voltam és a mai napig is ott lennék, ha 2020-ban a covid miatt nem szűnt volna meg.

Azóta viszont volt 3 munkahelyem is, de max fél évet bírtam ki, valahol 1 nap után azt mondtam, hogy viszlát.

A munkahelyek lettek rosszabbak 2020 eleje óta, vagy mi történt? Ti mit tennétek?

2022. márc. 21. 15:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Még egy jó tanács:

ha nem is tudod 100% szűrni, mert később is bármi előjöhet.. Azért nekem már segített. ( ha legalább offolásban is):

írdössze egy listában mind azokat, amiket keresel egy munkahelyben, mind azokat a KIZÁRÓ dolgokat, ami miatt nem akarsz egy helyen maradni.. És ehhez ragaszkodj is, kérdezz rá nyugotan midnenre interjún.

Engem is felvettek vna több helyre is, és vagy 20 percet már én vallattam mindig őket az utóbbi időben a végén. :D

Van egy blog is, ott is találsz tippeket: [link]

most nem a konkrét cikket linkeltem, csak tudom h volt neki pl olyan írása, ami segített akár a cégméretnél dönteni az én esetemben.. Ezt is talán itt olvastam.

A lényeg hogy én összeszedtem minden számomra fontosat már ( akár pozitív oldal, akár negatív), és én kérdezgettem őket.

Bizonyos kérdésekre kerülik a választ, vagy nem őszintén válaszolnak...Mint tudjuk.. Ezeket én úgy ugrom meg, hogy már több oldalról közelítek, és 2-3 kérdés után visszatérek ahhoz a területhez, csak egy másik szempontból teszem fel a kérdést. És ilyenkor már indig kiderült, ha kaka volt elásva valahol.

2022. márc. 27. 20:32
 12/21 A kérdező kommentje:

9-10: Egyetértek, ugyanígy vagyok vele én is. Bár néhol elég furcsán fogalmazol-no offense-, de talán értem mit akarsz mondani.

Én is jártam nagy multinál meg kis kftcskéknél is, közszférában is. Talán a multit mondanám kivétel nélkül rossznak, nekem a nagy multikulti és pörgés, hajcsárkodás nem tetszik. A másik 2 esetén pedig voltam jobb és nagyon rossz helyen is.

Olyat nem sikerült kifogni, ahol kifejezetten tetszik a munka+jó a fizetés+a kollégák meg a főnökök is normálisak. Na ez a 3 egyben úgy látszik nagyon nagy kérés ebben az országban...

2022. márc. 27. 21:12
 13/21 A kérdező kommentje:
11-Köszi ezt megfogadom. Eddig fejben tartottam ezeket a dolgokat de lehet jobb ha összeírom.
2022. márc. 27. 21:14
 14/21 anonim ***** válasza:

9-10 vagyok,

Ja elég sután sikeredett meg elgépelésekkel, mert siettem, sorry.

Azzal akarom kiegészíteni a 12-es kommented, hogy még csak ez sem ilyen fekete-fehér: életem legkirályabb munkahelye multi volt. Igaz, a mi részlegünk különc volt, nem olvadt bele a tipik multis pörgésbe, halál laza volt, baráti légkör, és sokat fejlődtem is ott. De tudom, hogy az átlag multi nem ilyen..

Viszont páromék is kisebb multi (ez sem olyan multis működés amúgy, kevesen vannak), és náluk is normálisak, jól érzik magukat ott.

KKV-nál is ugyanúgy ki tudnak hajtani, ott is van jobb meg rosszabb, de ha rosszabb, még még neccesebb is tud lenni. Én most egy közepes méretre lőttem be magam. Nagy multinál viszont kivétel nélkül olyan darálás van, mint amit mondasz, ez az egy szinte biztos.. Ugyanakkor az is igaz, hogy multinál is részlegfüggő: leginkább főnök függő... Valaki itt írta, hogy ők tök lazán és jó hangulatban dolgoztak, és csak később tudta meg, hogy a szomszéd részlegen meg full terrorban vannak tartva.

Hlye kolléga szinte mindenhol van, én azt ár elengedtem. :D A főnökön viszont nagyon sok múlik, hogy meglegyen a "kémia".. Ez, és a munkarendszer a 2 legfontosabb talán nekem.

2022. márc. 27. 21:29
 15/21 anonim ***** válasza:
Kérdező, hány éves vagy? 🙂
2022. máj. 2. 17:22
 16/21 A kérdező kommentje:
32
2022. máj. 2. 21:37
 17/21 anonim ***** válasza:
Akkor a mérnökök élete se olyan jo mint amilyennek látszik, őket is kihasználják a cégek :(
2022. máj. 2. 22:38
 18/21 A kérdező kommentje:
Hogyne...Ha benne van a végzettségedben, hogy mérnök, akkor mindenhez IS értened kell.
2022. máj. 3. 11:20
 19/21 anonim ***** válasza:
És melyik megyében keresel állást? Bocs ha írtad, nem ovastam végig a sok hosszú kommentet
2022. máj. 5. 21:15
 20/21 anonim ***** válasza:

Nemtudom hányadik válaszoló vagyok, de annyira elegem van nekem is már..

Most kezdtem egy -tortúra után- új helyen, én sem találtam a helyem a régim után.. Kezdtem elhinni, hogy jó lesz: az emberek kedvesek, a munkámban van azét bőven kihívás, de úgy voltam vele, állok elébe. Normálisak, stb, minden ok.

Erre a főnököm kiderül elmegy, csapatom kvázi nincs, munkaköröm totál új és bejáratlan az egész, nincs kialakítva semmi a feladataimból, azt sem tudják/tudom még én sem részleteiben mi a cél, plusz eléggé lekorlátozottak a lehetőségek a munkakörömben.. Fáradt vagyok már egyszerűen.

Tényleg kevés a jó munkahely...

2022. máj. 5. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!