Tapasztaltátok már a fojtogató munkaerőhiányt?
Figyelt kérdés
Legalábbis a propaganda szerint.2022. márc. 19. 21:18
21/33 anonim válasza:
Keresünk villamosmérnököt, építésvezetőt és villanyszerelőt évek óta. Normális cég, normális fizetés, piacinál lényegesen jobb munkakörülmények, mégsincs soha elég emberünk. Nálunk is bónusz jár, ha embert hozol.
22/33 anonim válasza:
Igen.
Hozzáteszem, ez a munkahelyemen szerintem jelentős részben a fizetési hajlandóság hiányából adódik. Folyamatosan keresnek embereket többféle mérnöki végzettséggel, illetve szakmunkásokat (lakatos, villanyszerelő) orrba-szájba.
Állami cég Nyugat-Magyarországon, így egy jobb szaki simán megkeresi Ausztriában vagy valamelyik autóipari multinál a 1,5-2 szeresét, mint itt, így elég nehéz, még úgy is, hogy itt nem a megszakadós-bélkitaposós munkamorál a jellemző :D
23/33 anonim válasza:
Egyedül műszaki és egészségügyi területen. Veszprém megye.
24/33 anonim válasza:
Én is műszaki területen tapasztalom, de legalább nekem is van lehetőségem ezáltal ugrálni, ha valami nem tetszik az aktuális helyen :)
25/33 anonim válasza:
20-as lehet hogy hülyeség amit írok, de úgy gondolom, hogy sokan végzik el ezt a sztarszakmat, de azzal szembesülnek hogy gyakorlat kell, ill kéne még az angol ugye..mire meg még azt is megtanulja társalgási szinten..
26/33 anonim válasza:
25: vlsz igaz, valahogy ez egy ilyen fura mostohagyerek szakma, amihez elvileg csak egy tanfolyam kell. Emiatt tele van a terület olyanokkal, akik nem hajlandóak önállóan gondolkodni semmilyen szinten. Egy iszonyat egyszerű tesztet töltetünk ki a jelentkezőkkel, gyalázat amiket leírnak :(, van aki beír olyan pótlékot ami 10 éve nincs, elképesztő. Angol egyébként a többségnek valóban nem kell, nekünk pont igen.
27/33 Miss Endzsi válasza:
Egyetemen silány az oktatás, elvégzem, ha elvégzem a programtervezőit, majd bukom a teszteket, valószínű én is.
28/33 anonim válasza:
Uez a helyzet gondolom a könyvelőkkel is, nyelvet beszélő kevés van a piacon. (?) 25.
29/33 Miss Endzsi válasza:
Nem értem, miért kell alulfizetni az oktatókat, nagyon siralmas, ami vidéki egyetemen megy.
30/33 anonim válasza:
28: könyvelők közt azért több a diplomás, én úgy vettem észre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!