Érdemes most munkahelyet váltani?
Arra gondolok hogy úgy fest egy nagyobb gazdasági válság küszöbén vagyunk.És minél tovább tart a háború, esetleg elfajul, annál durvább jövőre számíthatunk.
Nagyon nem érzem jól magam a jelenlegi munkahelyen.Valószínű most még azért találnék munkát...csak ha később rosszabbodik a helyzet, akkor valószínű az "újakat" küldik el először.Persze ha rendeződik a helyzet, és újra beindul a termelés akkor megint sok lesz a munkalehetőség.
Nagyon szeretnék már váltani, de most egy kis fék van a jelenlegi helyzet miatt bennem.Van azért tartalékom...de ez is olyan hogy ki tudja milyen világ jön.Gyűjtögeti az ember a pénzét, aztán simán benne van a pakliban hogy semmit nem fog érni, vagy egyszerűen elveszik és semmissé válik.
Akkor viszont szerintem nem lesz nehéz munkát találnod
Igen, szerencsés vagyok ilyen téren.
De mégis van bennem félsz hogyha váltok és felborul minden és mondjuk munka nélkül maradok,mert a leépítések miatt elküldenek akkor a káoszos világban már nem is lesz olyan könnyű munkát találnom.
Ha most meghúzom magam és úgy fordul tetejére a világ nagyobb eséllyel leszek biztonságban..ha csak nem szűnik meg a munkahely.
De nagyon elegem van már, és nagyon szeretnék menni.
Egyik nap úgy ébredek hogy váltok és felmondok,a másik nap pedig hogy most lehet jobb lenne nem ugrálni.
Igen, gyárak, termelő üzemek foglalkoztatnak ilyen végzettséggel.Esetleg közepes,kisebb vállalkozások, maszekok.
Viszonylag széleskörű a munkám.A fő profil az autóipar, de tényleg szinte bármilyen területre gyártunk alkatrészeket.
A járvány ideje alatt is az volt a munkahelyemen jellemző hogy voltak hullámvölgyek, mikor kevesebb munka volt,de aztán hamar túllendült az autóipari válságon, akkor viszont hirtelen nagyon sok lett a munka,és kevés az ember.Jelenleg még nem érezni a hatásokat.De szinte biztos vagyok ebben hogy ez is hasonló helyzet lesz.Főleg ha hamar lezárul a háború.Ha nem, és mondjuk szétterjed vagy még rosszabb, akkor meg szerintem olyan mindegy, mert mindenki más is nehéz helyzetbe kerül.Akinek van munkája,és akinek nincs az is.
De igazad van, ezért is van bennem félsz és ezért is tettem fel a kérdést hogy nem biztos a legjobb most munkahelyet váltani.
Köszönöm a válaszokat!
Vannak területek, ahol egyszerűen akkora a munkaerőhiány, pláne a jó munkaerő, hogy még egy ilyen helyzetben is bevállalják a cégek a felvételt, ha nem is új pozíció nyitásával, hanem minőségi cserével. A fémmegmunkálás pont ilyen terület a te szinteden. Én továbbra is bátran mernék lépni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!