Az nem fér bele egy főnök - beosztott viszonyba hogy rákérdezzen az alkalmazott ő miért nem kapott semmi emelést (idén, idén se, meg tavaly se, meg tavalyelőtt se)?
Miért ne férne bele? Mindenkinek joga van erre rákérdezni. Csak adott esetben ne csodákozzon, ha a fönök megmondja, azért, mert a munkája nem ér majdnem semmit. Ha meg a dolgozónak nem tetszik, akkor ne kérdezgessen, hanem keressen másik helyet.
Mellékesen már vagy húszsor megkérdezted, miért nem kapsz fizetésemelést, mégsem léptél eddig semmit! Ebböl is látszik, milyen lény vagy.
" azért, mert a munkája nem ér majdnem semmit. "
ez esetben a főnököt azonnali hatállyal ki kell rúgni mert teljességgel alkalmatlan a feladatára.
Amely főnök állásban tart és eltűr egy (ezek szerint...) semmitérő beosztottat éveken át, és hagyja hogy ez így menjen, a változás igénye és szándéka nélkül, amely főnök egy ilyen emberre költi a cég pénzét-nos, az a főnök alkalmatlan a feladatára
NEM; a fönök nem rúgja ki, mert VALAMENNYIT dolgozik, ezért semmi alapja az azonnali hatályú elbocsátásra - ahhoz igen komoly problémának kell lennie.
Meg amíg olcsón elvégzi a munka egy részét, addig jobban jár a kevesebb munka, de kevés pénzért, mint elküldeni és utána keresni mást, esetleg több pénzért, de ugyanilyen sz_r munkáért.
"Meg lehet kérdezni csak emberséges hangnemben és stílusban kell."
És ha ezt teszem (tettem...) és azt a választ kaptam hogy én erre nem kérdezhetek rá és ne is provokáljak akkor mi van?
Újra ugyanoda jutunk: nem kérdezhetek erre rá? nincs rá jogom?
"NEM; a fönök nem rúgja ki, mert VALAMENNYIT dolgozik, ezért semmi alapja az azonnali hatályú elbocsátásra - "
ezer és ezer ok van amivel elküldhetne... megszűnő munkakör, átszervezés stb...
jogszerűen...
de azt is megtehetné hogy betesz egy laptopot a fiókomba majd "megtalálja"rám fogja hogy loptam és fegyelmivel elküld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!