Szerintetek étteremben max. napi hány órát egészséges dolgozni?
Akár normál, akár gyorsétteremben. Akár szakácsként, akár mosogatóként, pincérként vagy pultosként. Véleményem és tapasztalatom szerint nyolcat, annál semennyivel sem többet, legfeljebb elvétve, alkalmanként. Mosogatóként több helyen is megfordultam már. Ahol nyolc óránál több volt a munka, ott eléggé kivoltam azokon a napokon. Volt olyan hely, ahol mindig 13 órát dolgoztam (délelőtt tizenegytől éjfélig), mindössze egy darab félórás pihenővel. Igaz, hogy csak heti három napban, de ettől még kimerítő és megterhelő volt. Jelenlegi helyemen csak 8 órában nyomom, hétfőtől péntekig, véleményem szerint ez a normális.
Ha valahol meg 8 órás munka nem pároztatható össze a nyitvatartási idővel, akkor szerintem több műszakot kellene futtatniuk, alkalmazniuk részidős dolgozókat vagy ilyesmi, és nem 12 órára vagy hosszabbra beosztani embereket.
Ti hogy vagytok vele?
Általánosságban véve minden munkahelyre igaz, hogy max 8 órában egészséges, tök mindegy, hogy testileg, vagy lelkileg. Az viszont, hogy mit mennyiben muszáj dolgozni, már nem mi döntjük el. Azt viszont eldönthetjük, hova megyünk dolgozni.
Párom 12-15 órázik, de csak mert építésvezető. És nem, nem fogja örökké csinálni, a célja az, hogy minél több pénzt gyűjtsön ezzel. Ha meg van a célunk, amit a pénzből veszünk, ott fogja hagyni, mert ez embertelen.
Tehát rövid távon el-elmegy a 12 órázás, és akkor is inkább a legtöbb embernél muszájból, de hosszútávon semmiféleképpen sem egészséges.
Számomra 0 órát és 0 percet egészséges étteremben dolgozni.
Keveset fizetnek, az én munkám többet ér annál, h ott pazaroljam az időmet.
Jegyezdd meg, h az éttermezni, csak a tulajnak éri meg. A dolgozóit meg direkt kizsákmányolja.
Na igen, alapjában véve 8 óránál többet általában nem kellene bármilyen fizikai munkakörben dolgoztatni, csak szellemiben.
Ami még eszembe jut, ismerősöm elment dolgozni egy Burger Kingbe. Heti hat napba osztották be, már nem emlékszem pontosan mennyi órára per nap, de azt hiszem legalább tízre. De a beosztásban látta, hogy sokan mások csak öt napokat dolgoznak, valaki csak négyet. Amikor két hét után is látta, hogy így van beosztva a következő hétre is, nyilván szóvá tette a dolgot. Azt a választ kapta, hogy majd ha kellőképpen beletanult a doglokba, akkor lehet szó hat napnál kevesebbről. Valahogy érthető, hogy másnap felmondott.
Szerintem mindenhol max 6 óra lenne az ideális.
Lehet mondani rám, hogy büdös nekem a munka, de sokkal kiegyensúlyozottabb voltam mikor 6 órában dolgoztam.
Volt időm magamra, sportolni, stb.
Most 8 óra munka után hazaérek, és van 4 órám magamra. Szerintem ez nem egészséges.
Étteremben sehányat.
Még viszonylag normális munkahelyen is 4-6 óra lenne a tűrhető, az úgy illeszkedne is a gagyi magyar fizetésekhez.
Realisztikusan szerintem napi két műszak kell, az első műszak takarít, előkészít mindent és viszi az ebédet.
A második meg 4-5 körül átveszi, végigcsinálja az esti hajtást, és nagyjából összerakja a helyet maga után.
A reggeli műszak általában lazább, általában kevesebb asztal van, szóval ilyenkor szoktunk árut tölteni, felvágni a gyümölcsöt, leugrani a kisboltba ha valami elfogyott, kimosni a sörös csap meg a kávégép összes hülye kis arcüregét, letörölni a polcokat, leltározni az italokat stb.
Esténként igazából az a fókusz, hogy mindenki megkapja az ételét, hogy legyen elég hideg pohár, és levakarjuk a rúzsfoltokat, ha valami elfogyott, az elfogyott.
A műszak meg igazából annak függvénye, hogy hány vendég van, mennyi a teendő és milyen képességeid vannak.
Pl egy főszakács és egy mosogató fiú teljesen más intenzitású feladatokat csinàl, és nyilván minél kompetensebb vagy, annál több órát kapsz, meg minőségibb feladatokat.
Általában amikor kezdessz, ha 3 tányér elviszel, az már elég, és sokat fogsz futkosni, de általában ha vége a hajtásnak, haza is vagy küldve.
Ha viszont már tudsz kávét és koktélt is csinálni, akkor általában már nem te futkorászol, hanem csak állsz a pultban.
A kettő azért nem ugyanaz...
Én dolgoztam 70-80 órás heteket vendéglátásban, de szerintem az ideális olyan max 30-40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!