Azonnali hatályú felmondáshoz ez megfelelő indok?
Az ötletem az, hogy itt akarom hagyni a jelenlegi munkahelyem, ahol a felmondási idő 3 hónap. Ennyit valószínűleg egyik munkahely se vár, szóval keresek mellette munkát, és ha kiderült, hogy felvettek, akkor írok egy felmondást, és felviszem a HR-hez, hogy egy másik cég felvett.
Ha ez nem működne, akkor szimplán nem mennék be pár napig, és a munkahely mondana fel nekem, de gondoltam megpróbálnám inkább a "barátságosabb" módot.
Ez nem elég indok, azonnali hatályú felmondás súlyos SZERZŐDÉSSZEGÉS esetén lehetséges.
Első körben kérj közös megegyezéses megszüntetést, úgy bármilyen időpontban megegyezhettek, akár azonnaliban is, vagy pár hétben.
Egyébként elég sokszor kell várni az új munkatársakra, szóval az új helyen is elmondhatod, hogy mi van, nem olyan meglepő.
Ez azért nem jó ötlet, mert egyrészt nem erkölcsös, másrészt ezen az új helyen is elgondolkodhatnak, hogy ott is így fogsz majd dobbantani?
Erre találták ki a közös megegyezést.
Vagy várjanak.
#2 de igen, Debrecen :D
#4 ezt nyilván közölném az új munkahelyen, hogy csak ezzel a módszerrel tudnék eljönni, mert másképp nem oldható meg
De ez nem igaz.
Ezt pedig ők is tudják.
"Az ötletem az, hogy itt akarom hagyni a jelenlegi munkahelyem, ahol a felmondási idő 3 hónap. "
Ez hogyan? Kollektív szerződés van nálatok?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!