Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért szólnak be a kollégák,ha...

Miért szólnak be a kollégák,ha eszek?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Olyan a munkaköröm,hogy akkor eszek,mikor van időm. Sokszor csak pár falatot tudok bekapkodni. De mikor a kollégák jönnek,mindig megkérdezik,hogy te már megint eszel? Ezt olyan hangsúllyal,mintha egésznap csak a tányér felett élnék. Ti mit csinálnátok? Visszaszólnátok? Vagy?

2022. febr. 19. 17:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nálunk az ilyesmit azért tették szóvá, mert a nők körében nem volt szokás enni. Ezt több munkahelyen is így volt. Én voltam az egyetlen, aki nem volt anorexiás és ezt nem tudták értelmezni.
2022. febr. 19. 18:56
 12/18 anonim ***** válasza:
Mond azt, hogy: "Köszönöm, hogy figyelmeztetsz rá. Tudod jobb apránként enni egy keveset, mint egy egész csülkös bablevest megenni egyszerre".
2022. febr. 19. 19:55
 13/18 anonim ***** válasza:

Minimum 20 perc ebédidő JÁR neked, amit le kell dolgozni.

Szólj a főnöködnek, beszeéld meg vele ezt az egészet.

2022. febr. 19. 20:04
 14/18 anonim ***** válasza:

És téged ez miért zavar?

Vendéglátós vagyok, és kettő kajaszünetet is tartok, ha tudok, ami miatt mindig poénkodnak rajtam a kollégák, hogy bezzeg én megehetek két ebédet is, akkor is vékony vagyok, ők meg egész nap nem esznek semmit.

Igen, a két kajálásomkor egyszerre eszek viszonlag sokat a hozzám hasonló termetűekhez képest, de a szakácsok, akik nem tartanak ebédszünetet, egész nap csipegetik a kaját. Úgy érzik, mintha nem ettek volna semmit egész nap, közben meg a kalóriaigényük többszörösét elfogyasztják falatonként zsíros húsokból, szószbe tunkolt sültkrumplikból, na meg persze üdítőkből. Viszont amire ki akarok lyukadni, hogy én ezt csak azért figyeltem meg, mert tényleg elég vékonyka vagyok annak ellenére, hogy relatíve sokat zabálok, és érdekelt, hogy az étkezési szokások tehetnek-e róla, vagy el kellene mennem kivizsgáltatni magam. Ezért elkezdtem figyelni a környezetem (a kollégáim, akikkel élek :D ), és arra jutottam, hogy az étkezési szokások. Ha ez nem lenne, akkor pont leszrnám, mit gondolnak arról, hogy hányszor eszek egy nap. Engem se érdekel, hogy ők hogy esznek.

2022. febr. 20. 02:49
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az volt a kedvencem a gyárban, hogy beszólogattak, ha leültem megenni azt a maradékot, amit nem ettem meg a kajaszünetben. De hogy ők dohányozni elmentek, avval semmi gond nem volt, mert az más.
2022. febr. 20. 10:11
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Jah. Nálunk is van ilyen suttyó, aki megjegyzést tesz, ha ebédidőn kívül bekapok egy falatot. Én pofán röhögöm, hogy nekem ez a cigiszünetem.

Na, azóta kussban van.

2022. febr. 20. 12:10
 17/18 anonim ***** válasza:

Elég rossz lehet a munkahelyi közösség, ha már azon kötekednek, ha enni mész...

persze nekem is volt ilyen munkahelyem, valljuk be. Nagy volt a forgalom, ezért WC-zni, meg enni se volt elég idő. Két év után ott is hagytam a francba az egészet.

2022. márc. 15. 16:02
 18/18 anonim ***** válasza:
Utolsó kettőhöz annyit tennék hozzá, hogy nálunk legalább felismerték ezt, és a nemdohányzó kollégák is simán hátramennek az öltözőbe 5 percekre, kólaszünet/kávészünet felkiáltásokkal. Dohányosként írom ezt, hogy tapasztaltam korábbi munkaheken, főleg irodában, hogy óránként lejárni rágyújtani tök oké (és nem csak elszívtak egy cigit 5 perc alatt, hanem lenn is maradtak pletyizni fél órán át), joggal mondhatták volna azt a nemdohányzó kollégák, hogy akkor nekik is jár ennyi magántelefont elintéző, facebookozó, stb. idő (járt is, megoldották, csak míg az tök oké volt, hogy én kimegyek cigizni, addig a kolléga gyorsan munkavégzést kellett imitáljon, ha befött a főnök, mikor épp a hvg.hu-t pörgette végig)
2022. márc. 16. 04:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!