Nem okoz most feszültséget a munkahelyeteken a családi adóvisszatérítés?
Nem találkoztam még ezzel, nem szoktunk pénzügyeket megbeszélni a melóban. Szerintem kicsit visszás is lenne, hogy valaki dicsekedjen a melóhelyen, hogy neki milyen jól megy, vagy panaszkodjon, hogy milyen rosszul megy neki, azon a helyen, ahol a pénzt keresi.
Egyébként meg a munkaszerződsben benne van, hogy a fizetést nem lehet megbeszélni.
Miért kellene? Munkáltató tehet róla? Nem.
Akkor a szomszéddal is legyen feszult a helyzet?
Igen, nálunk van belőle probléma.
Gyerekesnek nem kell jönnie sem hétvégén sem este, szabadságosztáskor övé lesz jóváhagyva, több szabadnapot kap.
Most ezt is mindenki orra alá dörgölik, hogy ők mennyivel jobban jártak és ha nem tetszik csináljunk mi is gyereket.
En 30 eves vagyok, gyerek nelkul, a kollegak akikkel joban vagyok 90%-ban vagy 25 alattiak, vagy van gyerekuk. (Inkabb fiatalok, 1-2 gyerekes van a “barati koromben”.) Pont nem erdekel, mennyit kapnak, gondolom tudjak mire kolteni, a legjobb kollega barimnak tudom, hogy van egy rakas kiadasa (egyedul el alberletben, terapiara jar, tanfolyamot fizet, stb), szoval orulok, hogy nem kell mar annyit stresszelnie, hogy jo penzt kapjon. (Premiumos rendszerben dolgozunk, o egy olyan pozicioban, ahol egy picit nehezebb jol keresni es emiatt sokszor ideges volt.)
Termeszetesen en is orulnek a plusz penznek, de pletykalnak mar fizetesemelesrol (20-30%), maga a fizetesemeles nem csak pletyka, az fixen lesz, csak meg nem mondtak, mennyi. Szoval en is tobbet fogok keresni iden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!