Én se kaptam, pedig én szültem a gyereket, szóval biztosan jogosult vagyok. Nem teljesen mindegy, hogy jön e levél?
Nem értem egyébként, mit akarsz leellenőrizni. Tied a gyerek? Igen. Akkor jogosult vagy.
2022. febr. 10. 12:46
2/12 A kérdező kommentje:
Úgy olvastam, hogy nem attól függ, hogy tiéd-e a gyerek. (Amúgy az enyém)
Hanem hogy családi pótlékra jogosult vagy-e. Családi pótlékhoz szerintem szükséges, hogy közös háztartásban lakjon a szülő a gyerekkel. Mivel az én állandó lakcimem a szomszédban van, ezért _papiron_ nem élek a gyerekkel egy háztartásban. Eddig ez nem okozott gondot, a párom veszi igénybe a családi pótlékot. Az a kérdésem, hogy emiatt elesek-e az adójóváirástól.
2022. febr. 10. 12:54
3/12 anonim válasza:
Túlgondolod. Nagyon sokan, akik albérletben laknak, nincsenek egy címre bejelentkezve. Ha a párod nem egyedülállóként veszi fel a családi pótlékot, akkor te is jogosult vagy rá.
2022. febr. 10. 13:04
4/12 A kérdező kommentje:
Remélem. Mert ugye elég könnyen védehető álláspont lenne az állam részéről, hogy ha nem egyezik a lakcím, akkor nem is nevelem a gyerekemet, maximum látogatom.
2022. febr. 10. 13:08
5/12 anonim válasza:
Mondjuk családi pótlékra akkor jogosult, ha a gyerekkel egy háztartásba lakik = a lakcím egyezik. Történt ismerősi körbe baki ebből, hogy a gyereknek valami ügyet intéztek, azt a lakcímnél a házszámot elgépelték véletlen. Pár napra rá jött az Államkincstártól a levél fenyegető stílussal hogy a lakcím nem egyezik apukáéval aki a csp-t kapja, és megszűntetik a folyósítást, kivizsgálást indítanak stb, ha nem igazolja hogy valóba nincs így, stb. Írhattuk a levelet, meg csatolhattuk apuka meg gyerek lakcímkártya másolatát is, hogy bocsi csak egy vélelten elírás történt egy másik hivatali ügymenetbe 😁 Ráadásul karácsony előtt volt talán egykét héttel, pont mikor várták a decemberi csp-kiutalást karácsony előttre ugye ahogy szokott lenni h előre utalják
2022. febr. 10. 13:59
6/12 A kérdező kommentje:
Igen, pont ettől félek én is. Mondjuk semmiből nem tartott volna visszajelentkezni, csak úgy voltam vele, hogyha a bejelentés után változtatok lakcímet, akkor csalásra gondolhattak volna, ezért inkább így maradt.
2022. febr. 10. 14:19
7/12 A kérdező kommentje:
Minél többet filózok rajta, annál valószinűbbnek tűnik, hogy úgy gondolják, hogy nem lakok egy háztartásban a gyerekemmel. Esetleg tudja valaki, hogy hol/hogy lehet felülvizsgálati kérelmet benyújtani? Mert kb. mindenki tudja igazolni, hogy a fiammal lakok és a párommal együtt neveljük. Nem lenne jó lemaradni a pénzről.
2022. febr. 10. 14:24
8/12 anonim válasza:
Jelentkezzetek egy címre
2022. febr. 10. 14:49
9/12 A kérdező kommentje:
Jó ötlet, de szerintem most már késő.
2022. febr. 10. 15:01
10/12 A kérdező kommentje:
Ma este megjött a pénz, úgyhogy jó vége lett a dolognak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!