Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha legtöbben nem szeretik a...

Ha legtöbben nem szeretik a munkájukat akkor miért élnek még?

Figyelt kérdés

Elnézést lehet hogy egy kicsit undorítóan írok, fogalmazom meg a kérdésem. Lehet, hogy kicsit furcsa a kérdésem.

De hogy lehet az, hogy a legtöbb ember nem szereti a munkáját, nem akar menni dolgozni egyik nap se, semmikor de mégse ég ki?

Nem tudom megfogalmazni finoman de hogyhogy ilyen kevés az öngyilkos ember?

Vagy csak rosszul látom a dolgokat? Diagnosztizálva lettem depresszióval, lehet ezért nehéz így átlátni ezt a dolgot? Hogy látja ezt egy átlagos ember?

17f

2022. febr. 8. 17:26
1 2 3 4
 31/33 anonim válasza:
64%
Én értem amit írsz. Az emberek vagy beletörődnek, befásulnak a modern rabszolgaságba, vagy pedig találnak mellette olyan dolgot, ami értelmet ad az életüknek (legalábbis saját felfogásuk szerint). Én nem ilyen vagyok. Ha hosszútávon folyamatosan csak abból állnak a napjaim, hogy valaki másnak csináljak mindenféle értelmetlen hülyeséget, hogy valaki gazdag lehessen, én meg sz.rakodhatok a megélhetésért... akkor igen, elgondolkodom, hogy mégis mi értelme szenvedni? De én borderline vagyok, súlyos depressziós epizódokkal.
2022. febr. 14. 07:30
 32/33 anonim válasza:
Utolsó vagyok, ha fontos: 30/F
2022. febr. 14. 10:30
 33/33 anonim ***** válasza:
53%

Itt nem arról van szó, hogy a munkát minek hívjuk. Itt arról van szó, hogy az ébrenlétünk több mint felét egy olyan helyen, olyan tevékenységgel töltjük el amit NEM SZERETÜNK. Az lényegtelen, hogy a túléléshez muszáj dolgozni. De akkor kérdem én, miért is akarunk túlélni? Mármint a fránya legyőzhetetlen ösztönön kívül? Így ennek semmi értelme sincs. Ez az életmód lassan de biztosan tönkretesz.

Az ilyen emberek nem élnek. Túlélnek. A kettő között óriási a különbség. Miért élnek túl? Mert a születésünkkor belénk lett kódolva az életösztön, hogy élni bármi áron. Még akkor is, ha objektíven SEMMI ÉRTELME. És már pedig az az ember, aki nem szereti a munkáját és nincs kilátásban, hogy ez rövid időn belül változik, értelmetlenül szívja a levegőt nap mint nap.

2024. máj. 14. 22:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!