Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha legtöbben nem szeretik a...

Ha legtöbben nem szeretik a munkájukat akkor miért élnek még?

Figyelt kérdés

Elnézést lehet hogy egy kicsit undorítóan írok, fogalmazom meg a kérdésem. Lehet, hogy kicsit furcsa a kérdésem.

De hogy lehet az, hogy a legtöbb ember nem szereti a munkáját, nem akar menni dolgozni egyik nap se, semmikor de mégse ég ki?

Nem tudom megfogalmazni finoman de hogyhogy ilyen kevés az öngyilkos ember?

Vagy csak rosszul látom a dolgokat? Diagnosztizálva lettem depresszióval, lehet ezért nehéz így átlátni ezt a dolgot? Hogy látja ezt egy átlagos ember?

17f

2022. febr. 8. 17:26
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
De ezek a hobbik meg társalgás meg családépítés, barátnőszerzés annyira értelmetlennek tűnnek nekem. Minek csinálni?
2022. febr. 8. 17:58
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit szélmalomharcnak érzem ezt a kérdést, mintha egy paranoid skizofrénnek kéne megmagyarázni hogy igazából senki nem követi...
2022. febr. 8. 18:00
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbbeknek ezek örömet okoznak (barátnőzés,családépítés,társalás a barátokkal) és ezért át képesek vészelni azt az időszakot amit munkában töltenek.. valószínűleg azok lesznek öngyilkosak akinek a munkán kívül sincs örömforrásuk
2022. febr. 8. 18:05
 14/33 anonim ***** válasza:
47%
Nem értem, ha így érzed, te miért élsz?
2022. febr. 8. 18:17
 15/33 anonim ***** válasza:
49%

Dolgozni muszály, de te gondolom abba a kategóriába tartozol aki inkább otthon ellinkeskedné az időt, mint sok fiatal aki jött a céghez, de pár nap után már ment is táppénzre, mert büdös a munka, anyuci meg apuci úgyis eltart.

Csak ez nem lesz mindig így, mert idővel saját lábra kell állni és megteremteni a betevőre, ruhára cipőre stb-revalót.

Valószínűleg az emberek nagyon ki százaléka csinálja azt amit szeret, saját maguk főnöke, vagy a munkájuk egyben a hobbijuk is, viszont aki nem veri el a fizetését, az tudja értékelni amit vesz belőle, mert látja, hogy igen ezért dolgoztam, még ha nem is imádom a munkámat.

2022. febr. 8. 18:19
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az a nap fénypontja hogy eszek valami finomat, aztán leülök kockulni. Általában csak ezért várom a munka végét.
2022. febr. 8. 18:31
 17/33 Humor Herold ***** válasza:
66%
Valójában még nagyon fiatal vagy.Biztosan még suliba jársz.Amit valószínű nem igazán szeretsz és muszájból csinálod.De mikor hazaérsz és mondjuk csak pihensz máris jobban érzed magad,vagy játszol egyet a kedvenc videójátékoddal,vagy megnézel a kedvenc műfajodból egy filmet,vagy akár elmész biciklizel egyet.Biztosan van olyan dolog jelenleg is az életedben,ami kikapcsol.Azért írtam hogy még fiatal vagy,mert a korosztályod többsége ebben a korban kezdi el igazán keresni önmagát...ami több évig is eltarthat.Kísérleteznek minél több dolgot megtapasztalnak az életben,azért,hogy megtalálják azokat a dolgokat az életben,amelyek örömet szereznek számukra.És aszerint éljenek,persze ha van rá lehetőségük:) Nagyon sokoldalú az élet..éppen ezért olyan szép :) Mert mindenki megtalálhatja benne a kedvére valót.Meg azt is amit egyenesen utál.A legtöbbekénél a munka ilyen...de van olyan is aki a munkába leli örömét,az élteti,az teszi boldoggá ha tevékenykedhet,alkothat csinálhat valamit.
2022. febr. 8. 18:36
 18/33 A kérdező kommentje:

#14 mert van még reményem. Tudom, hogy csak egy szimpla érzést érzek, a depressziót. Ez csak egy állapot, nem jelenti azt hogy azt kell tennem amit mond, öngyilkos lenni.

A másik meg, hogy meglehet változtatni hogyan gondolkozok a dolgok iránt. A munka iránt is.

Attól hogy érzek valamit nem kell igazódni hozzá.

#15 igen én is olyan fiatal vagyok. Jó lenne a pihenés itthon mert már fáradr vagyok. Egy jó pár hónapig nem csinálnék semmit.

Ez nem lustaság hanem depresszió.

2022. febr. 8. 18:38
 19/33 anonim ***** válasza:

"Attól hogy érzek valamit nem kell igazódni hozzá"

Az érzéseid te vagy. Nincs mit hozzáigazodni.

2022. febr. 8. 18:52
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Mégis milyen munkán kívüli élete van annak, aki napi 10-12 órában dolgozik, sokan összevissza műszakban. Nem csak gyárban, boltban, multiban, irodában, sok helyen lehetne hülye műszakok béna feladatkörrel. Én fél percig sem lennék hajlandó olyan munkát csinálni, amit nem szeretek, legalább semleges legye.
2022. febr. 8. 19:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!