Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A 21.században miért létezik...

A 21.században miért létezik még mindig 12 órás és éjszakai műszak?

Figyelt kérdés

Embertelen és az egészségre ártalmas. Erről miért nincs népszavazás az állítólagos "demokráciában" vagy a nemzeti konzultációban?

Miért nem lehetne inkább bevezetni a 4 napos 8 órás rendszert, hogy az emberek boldogabbak legyenek?

Miért nem lehetne az a cél, hogy mindenkinek jó legyen és ne csak a rabszolgatartó munkáltatóknak?

2022. febr. 7. 06:22
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Mert van, aki elvállalja
2022. febr. 7. 10:36
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező lenne a legjobban felháborodva, amikor a piti kis fizetéséből nem tudna alap dolgokat megvenni, mivel a rengeteg állásidő miatt vele fizettetnek azt ki :D

Buta, mint a tök, igazából felesleges neki elmagyarázni, az alap intelligencia sincs meg

2022. febr. 7. 11:37
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Nézz szét egy kicsit a világban. Rengeteg alapvető szolgáltatás működik éjjel is, mert ha felkelsz éjszaka nem tudsz egy pohár vizet tölteni. Vagy kikapcsol a vekker, mert nincs áram, te meg elalszol reggel (bár gondolom te is a sokgyerekes anyuka vagy aki azt sem tudja hol van🙄)
2022. febr. 7. 12:36
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Akkor aztán lenne boldogság ha kivágnának az utcára 2-3 műszaknyi embert tízezrével,elképesztő ötlet.A maradék meg dolgozhatna fele annyiért mert annyival kevesebbet tudnak termelni.

Tudom hogy szarul hangzik a 3 műszakozás de gondolj bele,konkrétan 2-3-szor annyi embernek van így munkája mint amúgy lenne,több fizetésért is.Vannak olyan munkakörök ahol igen is szükség van több műszakra,nem mindenhol az van hogy 5 óra alatt megcsinálod a munkát az irodában a többi meg szabad foglalkozás,van ahol tényleg ott kell lenni.

Ha be lenne tiltva akkor a gazdaság kb összeomolna,itt biztosan.Mélyszegénység,munkanélküliek tízezrei de legalább nappalos vagyunk jajj de jó!

2022. febr. 7. 14:40
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk én csomó embert ismerek pl. akik imádnak éjszaka dolgozni. Meg itt is sok hozzászóló írta, hogy imád éjjel dolgozni.

Nem értem minek kéne megszüntetni. Én mondjuk nem dolgoznék éjjel, de sokan meg igen.

Nem ezek a dolgok embertelenek, hanem bizonyos cégek hozzáállása és az emberek meghunyászkodásának egyvelege. Ennek nincs semmi köze a műszakokhoz, pláne, hogy mindenki máshogy szeret, van aki reggel utál, van aki délután van aki este stb.

2022. febr. 7. 16:34
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

"Meg itt is sok hozzászóló írta, hogy imád éjjel dolgozni."

Az oldalon, sok kérdésnél láttam, pontosabban.*

2022. febr. 7. 16:35
 27/30 anonim ***** válasza:
97%
Kíváncsi lennék egy vegyi üzemben hogyan győznéd meg a kémiai folyamatokat, hogy éjszakára álljanak meg, mert a nép úgy szavazott, hogy éjszaka nincs munka.
2022. febr. 7. 19:50
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy pár ève sok olyan cèg volt ahol 1 vagy max 2 műszak volt... Akkor jóval többen vtak munka nèlkül...

Azóta ezek a cègek már 3 vagy 4 műszakkal mennek, azóta jóval több embernek van munkája...

Add össze ;)

2022. febr. 7. 19:57
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha nálunk (vasút) be akarnák vezetni minden munkakörben a 8 órás munkarendet, akkor ott mocskos gyorsan lenne sztrájk. A forgalmi személyzet szinte mind 12 órázik, többnyire négyes túrban, és ez szokott lenni az utolsó, amire panaszkodnak. 2/3 annyiszor kell jönni egy hónapban, mint napi 8 órás munakrendnél, ráadásul elég jó műszakpótlék is van.

Én 8 óra, fix délelőttös munkarendben dolgozom mérnökként, de az a helyzet, hogy a vasúti vizsgáim megszerzéséhez szükséges gyakorlati idő alatt én is 10-12 órás szolgálatokba jártam, és így, hogy fiatal és egyedülálló vagyok, sokkal jobban szerettem.

2022. febr. 7. 21:37
 30/30 ascelpius ***** válasza:
100%
Egy jó példa az éjszakai munkára a vegy- és gyógyszeripar: elindítunk egy reakciót, nem mondhatom neki délután 4kor, hogy "figyu, most hazamegyünk, majd holnap reggel folyt. köv.". Egyszerűen vannak helyek és szakmák ahol nem életszerű és kivitelezhetetlen a dolog.
2022. febr. 8. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!