A 21.században miért létezik még mindig 12 órás és éjszakai műszak?
Embertelen és az egészségre ártalmas. Erről miért nincs népszavazás az állítólagos "demokráciában" vagy a nemzeti konzultációban?
Miért nem lehetne inkább bevezetni a 4 napos 8 órás rendszert, hogy az emberek boldogabbak legyenek?
Miért nem lehetne az a cél, hogy mindenkinek jó legyen és ne csak a rabszolgatartó munkáltatóknak?
Ott van az almás cég. Csak egy példa. A világ élmezőnyében van, leírhatatlan bevétellel. Mit csinál? Kínában stb mindenhol minimálbérér dolgoztatja az embereket.
Nem a kis cégekkel van a baj. A rendszer rossz. Az a baj hogy a nagyok kisemmizik a mezei embereket.
De nem baj úgyis megszűnik ez a tárdalom, és ez a rendszer így ahogy van. Mikor megszülettem még csak 4,5 milliárd ember volt ezen a bolygón. Ma közelítünk a 8-hoz. A föld forrásaiból többször annyit fogyasztunk, mint amennyit elbír ez a bolygó. Meddig mehet ez még? Mennyi embert bír el ez a sárgolyó? Hol dől be ez az elcseszett rendszer?
Én inkább besörözök, és számomra megszűnnek a problémák. Hátradőlök, és jót nevetek ezen a komédián :D
Sajnos egyet kell értenem sokakkal, hogy sajnos sok munkahely, szakma megköveteli az ügyeletet, állandó műszakokat.
Képzeld el éjszaka elmegy az áram, szívesen ülsz a sötétben reggelig? Meg sztem rosszul lennél ha reggel 10-ig nem tudnál fellépni a Faceookra, mert a villanyszerelők reggel 8-kor mennének reggel dolgozni, még felveszi a munkaruháját, neki áll a hiba keresésnek már fél 9 van, mire megtalálja, megjavítja a hibát... addig neked nem lenne áramod.
De tipikusabb példa, egy gyárban melózom, eddig hétvégén is ment, most vissza áltunk H-P 3x8 óra, érezni lehet, hogy szombat reggel már fél 5-kor meg kell állni, mert le kell állítani a gépeket, rend rakás, hétfőn reggel meg vagy fél műszak mire el tudunk indulni...
Ez rengeteg idő kiesés amit azzal próbálnak kompenzálni, hogy irdatlan nagy hajtás van, mert a megrendelést teljesíteni kell, semmi értelme, fel is mondtam e miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!