Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek melyik az "egészsé...

Krómgyűrű kérdése:

Szerintetek melyik az "egészségesebb" munkahely?

Figyelt kérdés

Szerintetek melyik munkahely van rosszabb, egészségtelenebb hatással az emberi szervezetre?

Ha valaki hétköznap dolgozik, napi 8 órát, de nagy a felelősség és a stressz VAGY ha heti rendszerességgel, napokat 24 órában kell dolgozni, de szinte elhanyagolható a felelősség vállalás.

Tételezzük fel, hogy kb. azonos munkabért fizet mind a 2 cég és mindkettő a lakóhelyhez közel van.

Ki melyiket vállalná és miért?

2022. febr. 6. 05:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

24 órás beosztásban dolgozom, sokkal előnyösebbnek tartom mint a minden nap bejáróst, már csak az utazással töltött idő is jelentősen kevesebb.

4 óra pihenőidőt biztosítani kell a munkáltatónak, ez általában sikerül is.

Engem kicsinált mikor 5*8 órás voltam.

Illetve a pótlékok miatt többet is keresek.

Stressz és felelősség van, de bírom

2022. febr. 6. 15:43
 12/13 anonim ***** válasza:
Ha ugyan annyi a bér, akkor valójában a 24 órásban sokkal több a szabadidőd. A 24 órás ráadásul általában olyan munka ami alatt kicsit aludni is tudsz, filmet nézni stb. Ismerősöm egy területet őrzött, ahol 2 óránként be kellett csekkolnia bizonyos pontokon. Tele volt kamerákkal, ha bármi történt volna, az is jelezte volna. Megtanult 30-40 perceket aludni, és a végén még nem is ért haza olyan fáradtan. (Az elején az volt, hogy egyik nap 24 óra, a következő napot meg átaludta, ami azért ha úgy vesszük már nem két napot vesz el a hétből, hanem 4-et.)
2022. febr. 7. 05:23
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igazából én az előbbi (5*8 órás) munkarendben dolgozok és kíváncsi voltam azokra, akik mind két munkarendben dolgoztak. Van-e viszonyítási alapjuk.

2022. febr. 7. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!