Egy egészséges kb. 50 kilós nő mekkora súlyt emelhet meg a munkahelyén? Ésszerűség határain belül hogyan van ez egyáltalán szabályozva? Mi van akkor, ha az illető évek óta gerincbeteg? Jogszabályok és törvények érdekelnek.
" Mi van akkor, ha az illető évek óta gerincbeteg?"
Munkavédelmi szakemberként azt tudom javasolni hogy ne dolgozz ott akkor. Egy vak se akarjon festő lenni. A szabályzás pedig bonyolult, nincs energiám leírni, mivel nem konkrét számok vagy súlyok vannak már évek óta, amúgy is csak lepontozna mindenki.
"18 éven felüli nők 20 kg-t emelhetnek, és ha jól emlékszem 50 vagy 60 méteren keresztül vihetik."
Ez nem így van már.
"Remélem munkabalesetes táppénzen vagy. "
Táppénz üzem balesetre jár.
2-es vagyok, nem tudom miért kaptam a lepontozást, de aki így tett, leírhatná, hogy jelenleg mennyi az annyi... tudtommal kb időtlen idők óta 20 kg.
7: pl te is megoszthatnád, hogy hány kg-t emelhet, illetve a körülményekből ítélve ez munkabaleset, mert a munkahelyen a munkájával összefüggésben keletkezett. Minimum ki kellett volna vizsgálni, hogy mi történt.
"nem tudom miért kaptam a lepontozás"
Azt állítottad:"Munkavédelmi törvény szabályozza a kézi anyagmozgatás szabályait." , , de ez nem igaz. A kézi anyagmozgatást ez a törvény meg se említi.
A másik félrevezetésed: "18 éven felüli nők 20 kg-t emelhetnek" egy régen visszavont szabály volt, ami már sok éve nem hatályos. Munkavédelmi szakmérnökként ugrom az ilyen butaságok terjesztésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!