Egy egészséges kb. 50 kilós nő mekkora súlyt emelhet meg a munkahelyén? Ésszerűség határain belül hogyan van ez egyáltalán szabályozva? Mi van akkor, ha az illető évek óta gerincbeteg? Jogszabályok és törvények érdekelnek.

Nem arra ugrok te szerncsemalac. Arra, hogy valaki nulla tudással törvényre hivatkozik, ami hazugság, és ezzel félrevezetni akar másokat.
Várod a női súlyhatárt? Mit nem értesz azon, hogy ilyen nincs? A feü orvosnak kell meghatározni személyre szabottan, mert nem ugyananyi egy díjbirkózó nőnek mint egy balerina alkatú nyugdíj közeli asszonynak.

A következő válaszokat kaptam a megbeszélés során. A munkavégzés a testi alkatra tekintettel a munkavállalóra hátrányos következményekkel nem járhat. Számít a testi adottság! A súlyemelésnél a kg-ok összeadódnak. A munkáltató biztosítja az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeit. A munkáltató a munkavállaló egészségügyi állapotának megfelelően köteles a munkafeltételeket megfelelően módosítani!
NEM VÉLETLENÜL kérdezte az orvos, hogy vettek-e fel jegyzőkönyvet! Munkatk. 51 szakasz vonatkozik erre.
A súlyemeléshez 30-40 kg kell egy adottság. Mindenkit önmagához képest kell felmérni. Egyéni elbírálás van, mert nem egyformák alkatilag az emberek! Egy kb. 50 kg testsúlyú és egy kb. 100 kg-os kollegina más elbírálás alá esik. Nem akármit emelhet egy ember.
Minden egyes magyar állampolgár emberileg ugyanolyan ÉRTÉKES!
"BIZONYÍTSA BE, HOGY OTT TÖRTÉNT!" : Kizárólag ott történhetett, mert 2018 óta gerincbeteg vagyok és ennek megfelelő gerinckímélő életmódot folytatok. Ezt a környezetem tanúsíthatja.
Munkatk. 54. szakasz A munkavállaló a munkát, az utasítást megtagadhatja, ha a testi épséget közvetlenül súlyosan károsítja.
Az én esetem: nagy volt rajtam a nyomás. Kettő kollegina volt, aki nyomást gyakorolt rám. Az egyik műtét előtt áll, a másikat már megműtötték. Nekem, mint gerincbetegnek kellett volna őket tehermentesíteni!!! Alkalmassági vizsgálat nem volt. A munkáltatónak kötelessége minden egyes esetben ingyen alkalmassági vizsgálatra küldeni a munkába lépés ELŐTT az alkalmazottat! A munkaviszony alatt is rendszeresen biztosítania kell az alkalmassági vizsgálatot.
Jó munkát mindenkinek! A munkaadóknak a jogszabályok és törvények betartását ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!