Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit lehet tenni az alábbi...

Mit lehet tenni az alábbi esetben?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az élettársam egy kisebb étteremben dolgozik a városban, már, amikor dolgozik. Az étterem tulaj egy kisebbségi fószer, tipikus maffia. Nekem már gyanús volt a legelején. Azt mondta a páromnak, amikor januárban dolgozni kezdett, hogy napi bejelentéssel foglalkoztatja februárig, hogy utána egész hónappal jelentse be. Na most, ahogy eljött a február 1 úgy a páromnak feltűnően kevés munkája lett. Már azt is megkockáztatom, hogy napi bejelentéssel sem foglalkoztatja. Nekünk az az információnk, hogy napi bejelentéssel van tartva. Gondoltam bemegyünk a NAV-hoz, és egy ügyintézőnél rákérdezek, hogy mi a helyzet, van-e információjuk. Mivel a párom semmilyen szinten nem akar feketén dolgozni, érthető módon. Mivan akkor, ha bemegyünk, és a tb kapcsán kiderül, hogy márpedig van munkája csak nem jelentették be? Megbüntetik a páromat? Sajnos kiszolgáltatott helyzetben van munkalehetőség kapcsán. Tartós beteg kis gyerekünk van, így ezért érdekelte az állandó reggeles munka.
2022. febr. 2. 16:54
 1/3 anonim ***** válasza:
Mit jelent az, kisebbségi a tulaj?
2022. febr. 2. 16:58
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen az
2022. febr. 2. 17:03
 3/3 anonim ***** válasza:

Mivel az elején vagytok és a párod nem tudta, hogy nincs bejelentve, így nem fognak megbüntetni 99%.

Főleg, hogy azért mentek be, hogy rákérdezzetek és kiderüljön valóban be van-e jelentve. Ilyenért még nem büntetnek szerintem. De ha pl hónapok óta feketézik valaki, azért már büntethetik azt is, aki így vállalta, mivel részt vesz benne..

2022. febr. 4. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!