Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ilyen egyetem és órarend...

Ilyen egyetem és órarend mellett lehet vállalni diákmunkát?

Figyelt kérdés

A következő félévben nagyon rossz órarendem lesz és nem tudom hogyan tudnám megoldani azt, hogy dolgozzak az egyetem mellett.

A legtöbb napon 4- ig illetve 6- ig vannak óráim és ezek vegyesen tehát még azt sem mondhatom, hogy elméletek és azokat ki is tudnám hagyni. Az hogy levelezőre váltsak vagy társai nem lehetséges ezen a szakon. Bárhogyan is számoltam max 12 órában tudnék dolgozni valahol. Viszont ez úgy gondolom nagyon kevés. Mindenhol minimum 20 az elvárás, nekem pedig az nem fog összejönni.

Esteleg aki hasonló cipőben járt tudna segíteni abban, hogy ilyen körülmények között milyen lehetőségeket érdemes megnéznem/ megpróbálnom.

2022. jan. 26. 09:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
7%
6- Azt értsd meg kis hlyegyerek, hogy akinek ennyire nincs pénze, az nem fog egyetemre menni. Pihenni muszáj, aki nem így tesz, az drogot használ. Na de te már csak tudod. És még fel is pontozzák a nyomorultat, hihetetlen.
2022. jan. 26. 11:06
 12/23 anonim ***** válasza:
75%

Remote munkát kell végezni. Vagy rugalmasat. Rengeteg infós projektmunka ilyen lehet, de korrepetálást is lehet rugalmasan vállalni. Javítás, homeoffice munkák, futárkodás stb. Vagy egy-egy hétvégén 12 órázással megszerezni a kellő pénzt. Vagy tanulmányi ösztöndíj, bár ez szerintem nem éri meg.

Nekem infós munkám van, akkor végzem, amikor akarok és onnan, ahonnan akarom. Nem infós szakon tanulok.

2022. jan. 26. 11:06
 13/23 anonim ***** válasza:
81%
Nagyon nehéz megoldani, én sem dolgoztam eddig az egyetem mellett ugyanezen okból. Minden nap vannak óráim, az összesre kötelező bejárnom (meg alapból is szeretnék bejárni, nálunk szinte senki nem ad ki semmilyen anyagot a felkészüléshez), a legtöbb tárgyból csak egy időpont van és a legtöbb tárgyamból óráról órára készülnöm is kell, úgyhogy arra is kell időt szánnom. Egy vidéki egyetemvárosban tanulok, itt kevesebb is a munkalehetőség és általában itt is heti 20 órát várnak el, 2-3-4 napot kötelező menni, általában a klasszik munkaidőben mikor nekem óráim vannak, sok helyen hétköznapot is kötelező vállalni stb. Nekem esélytelen.
2022. jan. 26. 11:07
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
A korrepetáláshoz pedig annyit szeretnék hozzászólni, hogy jól hangzik és szinte minden ilyen jellegű kérdés alatt feltűnik, viszont én még soha nem találkoztam senkivel, aki korrepetálásból keresett is volna pénzt…. Nyelvszakos vagyok, szinte az összes szaktársam és én is próbálkoztunk már korrepetálással, nulla sikerrel. Nemhogy alacsonyabb áron, hanem ingyen, próbaórával stb. is rohadt nehéz tanulókat találni…. Van rengeteg nyelviskola és nyelvtanár a városban, az egyetemen stb., és magántanárként is rengetegen hirdetik magukat, egy nyelvtanuló pedig értelemszerűen azt fogja választani, akinek van végzettsége, tapasztalata, referenciája. Nekem egy tanulóm sem volt soha, hiába hirdettem magam többször, több felületen stb., és a szaktársaim közül is csak egy embert tudok mondani, aki ismerősökön keresztül tudott magának szerezni két diákot, de ők is csak pár hónapig jártak hozzá. Valamint én azt gondolom, hogy azért nem mindenki képes tanítani is, mert nem csak a tudás számít, hanem a módszertan is, sőt. Maximum más területen (pl. természettudományos tárgyak) lehet egyszerűbb érvényesülni, mert kisebb a verseny, kevésbé szervezett, de a nyelvekkel egészen biztosan nagyon nehéz. Ugyanezt gondolom egyébként a fordításról is, kevés az elérhető munka és egyetemistaként végzettség, tapasztalat nélkül nagyon nehéz ilyen munkákhoz hozzáférni.
2022. jan. 26. 11:17
 15/23 anonim ***** válasza:
41%
14: nekem több ismerősöm van, akik szoktak nyelvből korrepetálni és vannak diákjaik... mondjuk nem ilyen angol v. német, az is igaz, amivel tényleg Dunát lehet rekeszteni. És nemcsak nyelvből lehet - más ismerőseim meg pl. érettségiző diákokat készítenek fel pl. matekból.
2022. jan. 26. 11:23
 16/23 anonim ***** válasza:
27%

"Azt értsd meg kis hlyegyerek, hogy akinek ennyire nincs pénze, az nem fog egyetemre menni. Pihenni muszáj, aki nem így tesz, az drogot haszná"

Te tényleg agyatlan vagy, vagy csak megjátszod?

Hát képzeld el, hogy én úgy kezdtem az egyetemet, hogy folyamatosan diákmunkáztam mellette, mert ebből fizettem az albérleti szobát és a megélhetést. Aztán 5 nap rendes munka mellett jártam egyetemre.

Mint rajtam kívül még sok ezer másik ember, és drogozni sem drogoztunk. Ilyen hülyét...

2022. jan. 26. 11:26
 17/23 anonim ***** válasza:
89%
11: dehogynem járnak csórók is egyetemre. Államilag támogatott szak, kollégium. Volt egy csomó kolis ismerősöm, ők többnyire már előtte nyáron dolgoztak, hogy legyen miből az első pár hó kolit fizetni (pl. Balatonon nyáron vagy pesten Burger Kingben), utána meg azért dolgozott, hogy fenn tudja magát tartani. Olyan örömködést ritkán láttam, amikor egyik ilyen csoporttársam félre tudott annyit tenni, hogy a kínai boltban tudjon magának venni egy szép sálat...
2022. jan. 26. 11:38
 18/23 anonim ***** válasza:
0%
Államis a zseni. Így értettem.
2022. jan. 26. 12:18
 19/23 Metionin ***** válasza:
87%
Gyárakba lehet menni kevesebbet is, mint 20 óra/hét. Hasonló fostalicska órarenddel én anno éjszakás műszakokat vállaltam. Igazából az dönt, hogy mennyire kell a pénz.
2022. jan. 26. 12:20
 20/23 anonim ***** válasza:
75%
18: államihoz nem zseninek kell lenni, csak tanulni órán és nem a segged vakarni. Kivéve ha vki vmi extra szegregált putri suliban tanul Borsodban, maximum... de azért pl. anglisztika szakon államisok között azért nem sok zseni volt, maradjunk annyiban :D Én sem vagyok az.
2022. jan. 26. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!