Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ilyen egyetem és órarend...

Ilyen egyetem és órarend mellett lehet vállalni diákmunkát?

Figyelt kérdés

A következő félévben nagyon rossz órarendem lesz és nem tudom hogyan tudnám megoldani azt, hogy dolgozzak az egyetem mellett.

A legtöbb napon 4- ig illetve 6- ig vannak óráim és ezek vegyesen tehát még azt sem mondhatom, hogy elméletek és azokat ki is tudnám hagyni. Az hogy levelezőre váltsak vagy társai nem lehetséges ezen a szakon. Bárhogyan is számoltam max 12 órában tudnék dolgozni valahol. Viszont ez úgy gondolom nagyon kevés. Mindenhol minimum 20 az elvárás, nekem pedig az nem fog összejönni.

Esteleg aki hasonló cipőben járt tudna segíteni abban, hogy ilyen körülmények között milyen lehetőségeket érdemes megnéznem/ megpróbálnom.

2022. jan. 26. 09:51
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
67%

Olyan munkát végezz, ami nem időhöz kötött. Pl. számítógépes munka vagy fordítás, amit csak határidőre meg kell csinálni, más feltétel nincs. Én pl. gyerekeket korrepetáltam, ők úgyse értek volna rá kora délután.

Vagy a hétvégéidet áldozod fel.

2022. jan. 26. 09:56
 2/23 anonim ***** válasza:
44%
Én egyáltalán nem tudtam egyetem mellett dolgozni. Fogalmam sincs hogy volt erre bárkinek is ideje hacsak nem zseni. Pihenni mikor akarsz?
2022. jan. 26. 10:00
 3/23 anonim ***** válasza:
80%
Tudod, kedves 2-es, nem mindenki jön olyan családból, hogy egyetem mellett megengedhesse magának a pihenést
2022. jan. 26. 10:06
 4/23 anonim ***** válasza:
18%
Pihenés nem anyagiakhoz kötött hlyegyerek, hanem létfontosság.
2022. jan. 26. 10:07
 5/23 A kérdező kommentje:
Jelenleg a hétvégéim még nem tudom feláldozni rá, pedig tisztában vagyok vele, hogy akkor sokkal egyszerűbb dolgom lenne. De köszönöm az ötleteket!
2022. jan. 26. 10:08
 6/23 anonim ***** válasza:
88%

Azt értsd meg, hülyegyerek, hogy enni és lakni valahol is létfontosságú. Lehet, hogy a kérdezőnek diákmunkából kellene fedeznie a kajáját.

Pihenés nélkül sokáig bírod, kaja nélkül nem. Tudom, mert csináltam évekig.

2022. jan. 26. 10:14
 7/23 anonim ***** válasza:
51%

Tanárokkal esetleg érdemes lehet megpróbálni beszélni, pl. megkéred hogy járhass be egy másik gyakorlatára ahelyett amit felvettél. Hátha át tudsz úgy variálni pár órát, hogy legyen egy nap annyi szabadidőd egyhuzamba, hogy vállalhass mellette valamit. Nekem olyan volt pl. hogy a csütörtöki napom üres volt, pénteken pedig egy órám volt déltől. Megkértem a tanárt, hogy járhassak be a pénteki helyett a szerdaira, ahol pont volt szabad időm, így a csüt-péntekem szabad lett és tudtam menni dolgozni. Nem minden tanár megy bele ebbe, de egy kérdést megér.

Ha ez nem, akkor marad az, hogy keresel valami rugalmas munkaidőset. Nehéz találni, de nem lehetetlen. Kifejezetten egyetemistáknak kínált munkát próbálj keresni, ezek általában eleve úgy adják meg a munkaidőt, hogy tudják, hogy a diáknak a tanulmányai az elsők.

2022. jan. 26. 10:16
 8/23 anonim ***** válasza:
89%

Ha a hétvégéidet nem tudod beáldozni (és nem az van, hogy "jaj, nem akarom"), akkor valószínűleg szervezetnél főleg éjszakai műszakos munkákat tudnál vállalni (anno, amikor én voltam diák, folyamatosan kerestek éjszakaisokat, mert azt vállalták el legkisebb eséllyel). meg érdemes azért megnézni a felkínált lehetőségeket, mert lehet, hogy heti 2 napra keresnek x órára vmit, és az neked pont jó. Meg esetleg ilyen ruhabolti eladó, mozis jegypénztáros / snackpultos / postai levélválogató stb.-nél érdemes megnézni azt, hogy milyen műszakokból lehet választani... és ami fontos, ha felvesznek, akkor nagyon pontosan megmondani, mikor nem érsz rá (esetleges műszakcsere miatt).

Ha nem feltétlen szervezetnél akarsz, hanem csak vmit dolgozni, pénzt keresni, akkor:

- korrepetálás (azt ugye meg tudod beszélni a korrepetálandó illetővel)

- bébiszitterkedés

- kutyasétáltatás

- rugalmasabb munkák, amik nem időhöz vannak kötve (fordítás, cikkírás, lektorálás stb.)

2022. jan. 26. 10:24
 9/23 anonim ***** válasza:
82%

1. Olyan állást kell keresni, ahol elég a 1 óra (én ilyenben dolgoztam egy időben, heti 3*4 óra)

2. Olyan állást kell keresni, ahol elég rugalmas a munkaidő, pl. mert sokáig nyitva vannak, így összejönnek az órák akkor is, ha későn kezdesz

3. Be kell áldozni a hétvégék egy részét (ilyet is csináltam, de a tanulás rovására mehet, mert ilyenkor szoktam nehezebb anyagokat átvenni vagy beadandókat írni)

4. Teljesen rugalmas munkaidejű helyet kell keresni.

5. Bizonyos órákra nem mész be. (Ilyet is csináltam, az egyik oktató kapásból 2-est adott, és azt mondta, legszívesebben megbuktatna, de nem hibáztattam, csak az 1. óráján voltam, és szóbeli vizsga volt. De olyan tárgy is volt, ahol ennek ellenére csoportelsőként végeztem)

2022. jan. 26. 10:30
 10/23 anonim ***** válasza:
*12 óra
2022. jan. 26. 10:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!