Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért ilyen utálatos a felette...

Miért ilyen utálatos a felettesem?

Figyelt kérdés

Folyton bunkó módon kérdez, a vak is látja hogy nem vagyok neki szimpi, azt vettem észre csak velem ilyen. És semmit nem tettem amiért lenne alapja. Még akkor is normálisan válaszolok amikor teljesen alaptalanul oda szól valami eget rengető baromságot.

Mi lenne a helyes megoldás?

2022. jan. 25. 17:26
 1/9 A kérdező kommentje:
Otthagyni meg nem szeretném ezt a munkahelyet, mert ezen kívül semmi bajom vele, szeretem is csinálni, csak egyre kevésbé tudok jó kedvel elindulni itthonról egy ember miatt..
2022. jan. 25. 17:28
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos minden munkahelyen vannak ilyen alakok. Próbáld figyelmen kìvül hagyni amit mondd, ne vedd fel egyáltalán. Az hogy nem vagy neki szimpatikus, nem a te problémád, hanem az övé :D
2022. jan. 25. 17:35
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a legjobb lehetőség: négyszemközt beszélni vele. És rákérdezni, hogy látja amit csinálsz. Megfelelő, vagy hol kellene változtatnod vagy fejlődnöd? Ha a helyedben lenne ő mit csinálna másképp.

Szerintem ez arra késztetheti, hogy végig gondolja reálisan, hogy mit csinálsz. És ha arra jut ő sem csinálná másképp akkor lehet oldódik benne ha van is valami természetes ellenszenv.

Adj időt utána, mert ha érzelmi a dolgok benne azt nem lehet egyből változatni magában. De ha marad a dolog akkor beszélhetsz vele megint, és csak ekkor felhozni ezt, hogy érzed, hogy valamiért neheztel, valamivel nem elégedett.

Ha ekkor sem lehet tisztázni, akkor szerintem nehéz. Az lenne az út, hogy beszélsz valakivel aki mindkettőtök felett van és átkéred magad másik csapatba.

2022. jan. 25. 17:38
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
#3 ezt a négy szemközt dolgot azért írtam mert így sokkal emberibb egy helyzet és ekkor kevésbé hajlamosak faszok lenni az emberek, mert személyesebb az egész.
2022. jan. 25. 17:40
 5/9 anonim ***** válasza:

Messze nem olyan ritka az ilyen figura mint gondolnád, szerintem 10-ből 8-9 helyen simán ez van. Jegyezd fel a beszólásait, akár telóval felveheted hogy legyen bizonyítékod és a felettesénél kopogtass, elmesélve hogy mi a helyzet. Foglald írásba a történteket, ne engedd hogy elsimítsák a semmibe.

Ezután meglátod van-e változás. Ha nincs, megint mész kopogtatni, de már a felettesének a feletteséhez és ugyanúgy írásba foglalod, szükség esetén bizonyítékot szolgáltatsz. Legyen nyoma hogy jelentetted a történéseket.

Azért vagy ott mert dolgozol, nem azért hogy beléd töröljék a lábukat. Ez az ideális megoldás, de tudom hogy sokan - nem véletlenül - tartanak attól hogy kifogják rúgni (én is).

2022. jan. 25. 19:01
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat, nagyon aranyosak vagytok :)

Igyekszem megfogadni a tanácsokat, és igen sajnos én is attól tartok hogy ha kiállok magamèrt, egy műszakvezetővel szemben, egyèrtelmű hogy én fogom a rövidebbet húzni, ha igazam van ha nem, mert sajnos ilyen világban élünk.. de ha tovább folytatódik akkor elbeszélgetek vele nègyszemközt. pont erre gondoltam én is hogy felveszem hangfelvètelre amikor rá kérdezek hogy mi a baj munkámmal és miért kell folyton valami rosszat szólni, amikor rendesen végzek mindent. De akkor meg tök jogosan még rendőrségre is mehetne a dolog mert akarata ellenére készítek képi vagy hangfelvètelt stb. De viszont a nagy főnöknek tudok szólni ha tovább ez menne :) egyenlőre várok ahogy írtátok hátha megunja.

Nagyon aranyosak vagytok :))

2022. jan. 25. 19:31
 7/9 anonim ***** válasza:
#6 jól válogasd majd meg a szavaid viszont. mert pl szerintem ez a mi a baj a munkámmal, kicsit sértődött hangulatú, meg esetleg védekezésre késztetheti. valahogy az lenne a cél, hogy egy jó hangulatú beszélgetés legyen, ahol tényleg érdeklődsz, hogy ő mit gondol, hogy mit lát, csinálhatnál jobban. mert nem az a célja, hogy most mit mond. Hanem az, hogy feloldódjön ez az ellenszenve. MEg hogy kicsit ő gondolja kicsit magában végig a dolgot.
2022. jan. 25. 21:31
 8/9 jancsiiiii válasza:

Szerintem lát benned valamit amitől fél.

Mindig figyelj mit mikor miért és hogyan mondja.

2022. jan. 26. 08:30
 9/9 anonim ***** válasza:

Engem állandóan utáltak a főnökeim, dolgozhattam akármilyen jól.

Én ezt elfogadtam, van bennem valami irritáló. Amíg kifizet addig pont letojom.

2022. jan. 26. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!