Hogyan kapjak szakmai gyakorlatot, ha teljesen hülye vagyok hozzá?
Lényegében 7. féléves informatikus egyetemista vagyok az ország leggyengébb egyetemén. Szülői terror vett rá, hogy végezzem el az egyetemet. A-tól Z-ig kipuskáztam az összes tárgyat, kb alig tanultam meg magamtól valamit, bár végtelen puskázással is csak 3 körüli átlagot sikerült tartanom, azt is csak azért hogy állami ösztöndíjad maradhassak. Már végeztem minden tantárgyammal, a szakdolgozat, a szakmai gyakorlat és az államvizsga van hátra. Szakdolgozatomat úgy ahogy de meg fogom írni, államvizsgára fogok valamennyit tanulni, de valószínűleg át leszek verdesve. Szakmai gyakorlattal van bajom, 2019 februárja óta próbálok szakmai gyakorlati helyet szerezni, de mivel 0 tudásom van, ezért sehova nem vesznek fel. Minden állásinterjún elbukok. Készülök a szakmai gyakorlatra, de mivel az informatika alapjai sincsenek meg, ezért semmit nem értek abból, amiket olvasok legtöbbször, megjegyezni alig megy, aztán amikor állásinterjún kérdeznek akkor minden felkészülés kiszáll a fejemből. Pl a mai napon az állásinterjún (már azt sem tudom hanyadik hely ahova próbálok jelentkezni) kérdezett az interjúztató és a kérdések 85%-ra nem tudommal kellett válaszolnom, 10% amit megpróbáltam kigondolkodni józan ésszel de nagyon nem ment és 5% amit tudtam. Egyértelmű a végeredmény, eszem 0 hozzá.
Megszívtam, tudom és én vagyok a hibás. De ha nem lesz 2 hónap szakmai gyakorlatom, akkor nem lesz diplomám. Ígérem, soha nem fogok a szakmában dolgozni, mert nem értek hozzá és motivációm sincs, de nehogymár az utolsó félévemben kelljen otthagyni az egyetemet... Tanulok, készülök az állásinterjúkra, de hiába... Nem értem az egészet, sosem tudtam programozni, sosem tudtam egy dolgot sem saját kútfőből leírni az egyetemen. Vagyis amit igen, azt csak versszerűen bemagoltam, majd 2 nap múlva elfelejtettem a létezését. Segítsetek, hova jelentkezzen szakmai gyakorlatra egy ilyen idióta mint én... Hogyan biztosítsam be magamnak a 2 hónap szakmai gyakorlatot...
Korrekt. :D
Belső konzulensedtől kérdezd meg, hogy tud-e ajánlani valami helyet, ha nem akkor olyan céget keressél, ahol nincsenek komoly elvárások, adnak majd adminisztációs feladatot, elmész a postára, kávét főzöl stb és kész.
Paksi Atomerőmű. Gondolom ott a kilincset se foghatnád meg, cserébe államvizsgán a tanárok nyitnák neked az ajtót a folyosón is, biztos elterjedne, hogy van egy hallgató aki onnan hozott papírt.
Annyira abszurd, próbáld meg.
Kórházak informatikai osztálya. Ott übergagyi programok vannak amiket csak karban kell tartani. Vagy iskolaigazgatóknál kilincselj, iskolákban van egy informatikus aki mellé talán bevesznek. Alapítványi iskoláknál esetleg megállapodhattok, hogy fizetsz azért, hogy ott gyakorlatozhass. Nem nokiás dobozba gondoltam, hanem legálisan.
Önkormányzatoknál (polgármesteri hivatal) is futnék egy kört, ott ált. van annyi informatikus, hogy nem kellene attól félj, hogy feladatot bíznak rád, illetve lehet csak irodai lótifutit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!