Amikor elküldöm email-ben az önéletrajzot, mellé írjam az email-ben hogy rossz anyagi helyzetben vagyok (szinte 0Ft ) és hogy apát kellett ápolni és ezért nem tudtam egy ideig dolgozni és h SOS meló kéne? Nyerek ezzel előnyt?
Ha normális a főnök, akkor szerintem igen...
SOS kéne a meló, szerintetek a főnöknél ez előny?
Kétségbe vagyok esve a melóhiány miatt..
Írjatok köszi
Kizsarolsz tőlük egy pozitív diszkriminációt. + Amiket fentebb írtak.
Ne írd bele. Felesleges.
Állásinterjún, ha szóba kerül a család téma, feldobhatod, hogy apád ápolod. De ennyi. Ne részletezd, ne könyörögj, ne sajnáltasd magad
Nagyon köszönöm. Nagy segítség, rendesek vagytok, akkor nem írom bele.
Csak attól tartok, hogyha látják az önéletrajzban, hogy egy ideje nem dolgoztam (kb 2 éve) apa ápolása miatt, akkor amiatt nem írnak vissza, mert úgy gondolják, hogy "hogyhogy nem dolgozott ennyi ideig"
Erre mit tanácsoltok?
Ha jó az önéletrajz, akkor behívnak. Hogy mennyi kihagyásod volt és miért, azt személyesen kérdezik meg, már ha rákérdeznek.
Lehet hogy arra gondolnak, hogy sulit (2 éves OKJ pl) végeztél, csak nem dolgozol benne, ezért nem említetted meg a cv-ben. Csak egy példa.
Hány éves vagy, és milyen munkákra adod be?
Ebben a formában szerintem se írd bele.
Ha azt akarod feltüntetni, hogy mi volt abban a 2 évben, akkor szerintem 1 sor erejéig beírhatod, hogy pl "2020-22 otthoni szociális ápolás", vagy ilyesmi. Elvégre azt csináltad.
De ilyen kunyerálós szöveget ne írj bele, mint fent, mert többekből inkább vált ki visszatetszést ( akkor is ha amúgy jó szakember lennél.)
Illetve beleírhatsz a kísérőlevélben olyanokat, hogy hosszútávra szeretnél elhelyezkedni szorgalmas és tanulékony vagy, akár az azonnali kezdés sem okozna gondot.
Amúgy sajnálom, tudom milyen nehéz ez. Kitartás!
Ha nagyon kell meló, meki meg a többi cuccra is bemehetsz személyesen is érdeklődni, boltokban is szokott lenni felvétel több helyen. Akár nyomtasd ki előre a CV-d és vidd be leadni, sose tudhatod.. Gyárak?
(A kis vendéglátó egységetől óva intelek.. a feketézésre, nem fizetésre gondolok. Ne menj bele inkább full feketén semmibe)
Én biztos nem vennék fel senkit ilyen levél után (ha lenne cégem).
Nem azért mert szemét haszonleső vagyok, de nekem egyáltalán nem lenne vonzó egy olyan leendő munkatárs, aki már első benyomásra is ránk zúdítja élete minden problémáját és lelki zsarolással indít.
Egyrészt csúnyán mondva "kit érdekel", hiszen mindenkinek megvan a maga keresztje, a munkavállalás pedig alapvetően üzleti kapcsolat ahol nincs helye az ilyesminek.
Másrészt gondolnék a kollégákra és a közösségre is. Mert egy érzelmileg labilis, megkeseredett ember olyan mint egy ketyegő bomba, erősen le tudja húzni a társaság hangulatát.
Nem, nem nyersz vele, örülj, ha nem kerülsz hátrányba.
Egyébként gyári melóra szinte bárhol felvesznek azonnal.
Én az önéletrajzba simán beleírnám, hogy szülőt ápoltam x időszakban, mert akkor nem tűnsz link alaknak.
Volt hogy nekem is lyuk volt benne, mert annyi helyen dolgoztam, hogy ami az a pályázott munka szempontjából nem érdekes azt nem írtam bele, csak annyit, hogy ott is dolgoztam, de az adott pozíció szempontjából nem releváns.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!