Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkafelvételnél számít hogy...

Munkafelvételnél számít hogy mikor szeretnék gyereket?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok és költözés miatt munkahelyet váltok, ma reggel voltam az új munkáltatómnál, aki megnézte a papírjaimat és kerek perec megmondta hogy mikor akarok gyereket? Mert ő olyat nem vesz fel aki 3-4 éven belül gyereket vállal. Csak annyit tudtam erre mondani hogy majd olyan 8év múlva tervezek. Ennyire számít már ez is? Az előző munkahelyemen 22évesen kezdtem el dolgozni ott nem kérdeztek ilyet.

Pedig nem egy nagy dolog, határozatlan idejű eladóként vesznek fel a CBA-ba, holnap megyek próbanapra

2022. jan. 17. 10:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%

Miért nem mondtad ennek a nagy tahónak, h utálod a gyerekeket?

Nem fogsz te itt sokáig dolgozni.

2022. jan. 17. 10:37
 2/13 anonim ***** válasza:
89%
alapból meg se kérdezhette volna.. és te is mondhattad volna, hogy "ehhez magának az ég világon semmi köze"
2022. jan. 17. 10:41
 3/13 anonim ***** válasza:
91%

Eleve jogszabályellenes, hogy ezt megkérdezte. De ha erre figyelmezteted, akkor holtbiztos, hogy nem te kapod meg az állást.

Az ilyen emberek miatt tanulnak meg hazudni a munkavállalók. Mondd te is azt, amit hallani szeretne, hogy felvegyen. Utána meg csináld azt, ami a te érdeked.

Mondjuk a próbaidő végéig ne essél teherbe. Utána meg ahogy nektek jó a férjeddel.

Amúgy tudomásom szerint munkaerőhiány van ezen a területen. Úgyhogy az állás miatt ne aggódj.

2022. jan. 17. 10:41
 4/13 anonim ***** válasza:
89%
Hivatalosan meg se kérdezhette volna. Ha már interjún így indít, akkor elég szar lehet majd ott dolgozni.
2022. jan. 17. 10:42
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Igazi álommunkahely lehet… Ha engem ezzel fogadna, és nem lenne sürgős melóhelyet találnom, akkor ezzel már leírta volna magàt nálam a hely. Mi köze a magánéletedhez? Ez csak egy CBA. Vicc, komolyan amit egyesek megengednek maguknak.😅 Akkor gondolom, ha kilépnél valamikor is, hasonló tapintatossággal lesz rád.
2022. jan. 17. 10:42
 6/13 anonim ***** válasza:
83%

38 éves gyermektelen nőként adnék neked egy tanácsot: állj a tükör elé, és gyakorold be, hogy amikor kimondondod, hogy "sajnos egézségügyi okokból nem lehet gyerekem", akkor könnybe lábadjon a szemed. De spontánnak tűnjön ám!

Van olyan munkáltató, aki nem hiszi el, hogy nem aktuális a kérdés, vagy abszolút nem akarsz gyereket. Természetesen szar ilyen helyen dolgozni, de amíg nem találsz jobb helyet, addig legalább ide vegyenek fel.

2022. jan. 17. 10:47
 7/13 Metionin ***** válasza:
100%
Hivatalosan nem kérdezheti meg, de persze sok helyen még mindig megteszik. Jogod van azt válaszolni, hogy erre te nem szeretnél választ adni de akkor meg nem vesznek fel. Igazából rajtad áll, hogy mennyire kell ez a munka, akarsz-e hazudni vagy alárendelni a gyerekvállalási terveidet a munkáltatónak. Nekem egy ilyen hely volt, az életkorom megkérdezése után rögtön az volt a következő kérdés, hogy és mikor szül? Annyira meglepődtem, hogy reflexből kicsúszott a számon, hogy soha, mire a nő vergődni kezdett, hogy nem hiszi el. Az ilyeneknek semmilyen válasz nem lesz jó, ha tényleg nem az álommelód és nem kell sürgősen új munka, akkor az ilyen helyeket hagyd, valószínűleg más tekintetben is hasonló tapintattal fognak eljárni.
2022. jan. 17. 10:52
 8/13 anonim ***** válasza:
87%
Ha felvesznek egy ilyen helyre, majd megsokszorozódnak az ilyen jellegű kérdések. Elvagytok a pároddal? Mikor lesz baba? Mit csináltatok hétvégén? Ti milyen gyakran szexeltek? Mikor házasodtok? Miért költöztél el? Stb. Tapasztalatból írom, hogy nagyon rá tudnak szállni az ember magánèletére.
2022. jan. 17. 10:57
 9/13 anonim ***** válasza:
85%
Hazudni kell. Gondolom nem örökre szeretnél itt dolgozni. Dehogy akarsz gyereket és párod sincs.
2022. jan. 17. 11:33
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Eleve nem kérdezheti meg meg, ahogy a párkapcsolatodat se firtathatja. De ahogy előttem mondták, ha nagyon kell a meló, akkor le kell tagadni, de még azt is hogy x ideje pasid van, mert ha együtt vagytok 5 éve, akkor abból nekik az jön le, hogy hamarosan házasság lesz, meg gyerek.
2022. jan. 17. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!