Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Amely cég minimált ad az...

Amely cég minimált ad az embereinke az voltaképp semmibe-kutyába nézi őket? Számára ők csak felcserélhető csereszabatos beszélő szerszámok, semmi többek?

Figyelt kérdés
2022. jan. 16. 10:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
37%
igen, és az ilyen emberek szeretik, ha kutyába se veszik őket. Bejárnak melózni és teljesítenek egyre többet és többet. Ez nem probléma nekem, így lesz jövőre egy hitelmentes házam és szerintem egy szalonból kihozott felső kategóriás autóm is..
2022. jan. 16. 11:16
 12/18 anonim ***** válasza:
Ha bárki által pótolható betanított munkát végeznek, akkor minek nézze őket?
2022. jan. 16. 11:20
 13/18 A kérdező kommentje:

" akkor minek nézze őket?"

embernek. ugyanannak mint SAJÁT MAGÁT (már ha magát annak nézi...)

2022. jan. 16. 11:24
 14/18 A kérdező kommentje:

"bárki által pótolható betanított"

Ja és volt nekem olyan főnököm aki magát pótolhatatlannak állította be. Egy baleset a kocsival és egyik napról a másikra kiesett végleg a munkából. A cégtulaj napokon belül pótolta őt, és minden ment tovább.

A pótolhatatlan ember mítosza így hullot a sárba...

2 nap alatt lett helyére másvalaki.

2022. jan. 16. 11:26
 15/18 anonim ***** válasza:
Mi tart téged ott akkor, Kérdező?
2022. jan. 16. 11:29
 16/18 anonim ***** válasza:

15: a lustaság és magatehetetlenség....

EGyszerűbb panaszkodni naponta a GYK-n, mint fejlesztenie magát, vagy jobb hely után nézni...

2022. jan. 16. 11:30
 17/18 anonim ***** válasza:

Néha a kevesebb több.

Az ilyen munkahelyeken valós emberekkel dolgozhatsz együtt, láthatod a világot a maga valós formályában.

Néz meg a 11. válaszolót. Ő sosem fogja tudni, hogy a párja valójában őt szereti-e vagy a pénzét. Folyamatosan hazudoznia és titkolóznia kell, mert a 11. válaszolóhoz hasonló emberek nem mondhatják el az igazat, hiszen annak következményei lennének. Úszik a ház és a kocsi, meg az egész cég. A 11. válaszolóhoz hasonló emberek valójában teljesen életképtelenek és egy esetleges nagyobb krízishelyzetben elevenen falja fel majd őt a nép.

A minimálbérért gürizőknek pedig tulajdonképpen elegendő a minimum szintet hozni. Ők fizetgetnek, mi dolgozgatunk. 11-esnek még nem esett le, hogy ha többet adna az embereinek, lojálisabban álnának a munkához és nagyobb profitot is termelnének. Ergő ha időben kapcsolt volna, már rég meg lenne az, amiről itt dicsekszik.

Aztán ott van még a lelki gazdagság című rész. Ugyanis nemesebb ember az, aki a lelki értékekben gazdagodik, nem pedig az anyagi javakban.

Nekünk kis embereknek nem kell attól tartani, hogy egyszer csak elpattanik eggyik alkalmazottunk agyában valami és kinyír minket vagy targoncával szétzúzza a kocsinkat. Én amugy azt a targoncást, kitüntetném, akiben pár éve meg volt ez a bátorság és megtette. A mi házunat nem fogják molotovkoktéllal megdobálni sem és a mi ételeinkbe bele köpni sem fog senki, mint például a 11-es válaszolóéba. Kávénkba sem köpnek bele.

Én egy német cégnek dolgozom itt magyarországon. Főnökömmel meg lehet beszélnimindent és hangoztatja is, ha gondunk van, keressük meg és megbeszéljük. Ha tud, akkor segít ahogy azt a lehetőségek engedik. Ebben a tekintetben valahol szerencsés vagyok.

Van 2 szakmám: szakács, burkoló. Van éretségim és német nyelvvizsgám, meg egy B-s jogsim, mégis inkább élem a kismelósok életét, mert az tisztább. Nem egyszerűbb, de tisztább.

Burkolóként azzal szembesültem, hogy mindenkinek hazudnom kell és csak reménykedni, hogy tartani tudom valamelyest magam ahoz, amit az ügyfél kíván. Szakácsként azzal szembesültem, hogy felsőbb utasításra olyan alapanyagból kell kaját készítenem, amit még én sem ennék meg, csak hogy a kapzsi vállalkozó még gazdagabb legyen. Külföldre nem megyek el, mert szívem ezé az országé. Kicsi és szar, de egyszer majd gyönyörű lesz.

Azt tudom, hogyha halálos betegséget diagnosztizálnának nálam, akkor a 11-es válaszolóhoz hasonló úrakat kivégezném a halálom előtt vagy legalább lábon lövögetném őket. Nézd, az én kocsimat nem szokták megkarcolgatni sem pillanatragasztóval teletölteni a zárat. De ha meg is tennék, leszarnám, hiszen lof@sz árban vannak az alkatrészek egy 10-20 éves kocsihoz. Ám 11-esnek küszködnie kell minden nap a garázsajtó nyitogatásával, nehogy ez bekövetkezzen. Ja, én nyugottan parkolok az utcán már évek óta. A kocsimba úgyis csak beletennitudnának, kivenni belőle nem lehet.

És nézd meg. Én a magyar kisember és a 11-es válaszoló ugyanazzal töltjük a szabadidőnket vasárnap délelőt és mindketten ugyanabba a földbe kerülünk majd egy napon. Én nyugodtan hunyom le a szemem az alvásra, mert tudom, hogy a napjaimat egyenesen élem, ő aggodalmaskodik, nehogy álmában Molotov koktéllal kínálják meg a házát.

És nem, nem biztos, hogy lecserélhető vagy. Ha normális ember vagy ésa főnököd bírja a fejed, mert nem pofázol neki visza, akkor szomorú lesz, amikor te otthagyod a céget.

2022. jan. 16. 11:50
 18/18 anonim ***** válasza:

Azért az legyen tiszta mindenkinek, hogy a munkahelyen egy pozícióra, hàny ember kell heti 5 napban elv működik. Lényegében ezek számok. Lehet akármilyen kedves a főnököd, vállalkozása azért van, hogy pénze legyen.

Ha könnyen pótolható vagy, és a munkád nem igényel szaktudást, vagy tapasztalatot, akkor talál mást.

2022. jan. 17. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!