Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nyomdai élmények. Mi a vélemén...

Nyomdai élmények. Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés

Nagyjából 2 hónapja mondtam fel egy nyomdából és mentem egy pénzintézethez dolgozni IT Desktop üzemeltető és HelpDesk területre. Ezt nagyon szeretem és eddig jónak is tűnik a hely ahol vagyok. Ez belső helpdesk, tehát a kollégáknak segítek, nem külső ügyfelekkel beszélek.

Ez előtt egy nyomdában dolgoztam 2 évet, mint termék minőségellenőr, Körülöttem meg gépkezelők is voltak. Ez volt az első, de szerintem az utolsó hogy relatíve egy gyárba mentem el dolgozni.

Ez a kis sztori talán kicsit segít jobban megéretni a helyzetemet. A nyomda elött telefonos ügyfélszolgálatos voltam kb szintén 2 évig, azt már nem bírtam elviselni, akartam valami ügyfélmenteset végezni, így jött ez a nyomda. Magával a munkával semmi bajom nem volt, azon kívül hogy monoton, és egy idő után nagyon unalmas, de ellettem volna még vele.

De gyerekek.. a kollégák... hát ilyen emberekkel még nem találkoztam, hogy őszínte legyek. Voltak persze kedves, jófej kollégáim akikkel eltudtam beszélgetni, de a többség nem ilyen volt. Sokan nem kedveltek ezt hallottam, mert alapvetően introvertáltabb ember vagyok és nem voltam szimpi, hogy nem beszélek annyit, vagy nem mindenkivel beszélgetek. Jött az emberek felöl állandóan a negatívság, a panaszkodás, és az irigység. Egy páran mikor felmondtam és elmondtam, hova megyek dolgozni ugye It, meg mit fogok csinálni, meglepődve kérdezeték, hogy "és ez jó?", meg "miért nem maradsz a nyomdában?"

Nem, nyilván rettenetes és azért megyek oda... hmm..

Volt olyan kolléga aki nem bírta elviselni, ha én felállok és elmegyek mosdóba, vagy éppen enni. (Mi lazán voltunk eleresztve, akkor mehettünk enni, meg wc-re amikor akartunk, nem volt szünetbeosztás), de ha ő ment ki sűrűn azzal semmi gond nem volt. Sokan furcsáltak azt is, hogy én miért járok havonta fodrászhoz, van aki még nevetve mondta, ő még igazából soha nem volt fodrásznál, nem is érti mire jó az... Ha az étkezőben a mobilomat néztem, sokszor láttam a szemem sarkából, hogy folyamatosan volt valaki aki nézi, mit írok, mit nézek.

Ha beszéltem néhány irodai dologról, akkor kivoltak akadva, hogy van olyan munkahely, ahol kevesebbet kell dolgozni, vagy valamiben lazább. Néha úgy éreztem egy-két emberen, hogy ő nem annak örül ha a munkáltató békén hagyja, hanem annak ha ostorozzák, és szopik egész nap. Ez rém fura volt Nekem.

Itt az volt az alapfelfogás, hogy ez Magyarország legjobb munkahelye, ez a nyomda. Ez nagyon érződött, de én ezt azért máshogy gondolom...

Nem tetszett nekik, hogy kicsit talán kényelmesebb ember vagyok, nem ez a pörgünk egész nap típus, de amit meg kell csinálni azt megcsináltam. De nem volt jó így sem.

Ragozhatnám sokáig, mert sokminden történt, de arra jó volt ez a hely, hogy elkezdtem tanulni, 2 OKJ-s szakmát is szereztem amíg itt dolgoztam, majd a 2. megszerzése után le is léptem elég hamar. Diákmunkásként korábban dolgoztam pl Tescoban pénztárosként, vagy raktárosként, de ott se voltak ennyira fura, meg IQ hiányos emberek, mint ebben a nyomdában.

Olvastam itt a gyakorin gyári munkások eseteiről, de valahogy annyi kreténség nem jött át az üzenetből, mint amennyit én tapasztaltam, így a véleményetek érdekelne, hogy erről a szituról, mi a véleményetek? Ez egyedi vagy sok nyomdában/gyárban előfordul ez a szint?

2022. jan. 16. 03:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Én pont egy nyomdába szeretnék most menni, mivel szüneteltetem a tanulmányaimat. Szintén introvertált, de kötelességtudó ember vagyok, csevegni nem annyira szeretek a dolgomat elvégzem, ha nem is a legprecízebben. Szerintetek túlélek félévet? Kisváros, nyilván vannak "egyszerűbb" emberek is.
2022. jan. 31. 16:18
 12/12 anonim ***** válasza:
Nem a nyomda határozza ezt meg (pletyka stb), hanem az ott dolgozó emberek. Előre ne görcsölj rá szerintem.
2022. jan. 31. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!