Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nyomdai élmények. Mi a vélemén...

Nyomdai élmények. Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés

Nagyjából 2 hónapja mondtam fel egy nyomdából és mentem egy pénzintézethez dolgozni IT Desktop üzemeltető és HelpDesk területre. Ezt nagyon szeretem és eddig jónak is tűnik a hely ahol vagyok. Ez belső helpdesk, tehát a kollégáknak segítek, nem külső ügyfelekkel beszélek.

Ez előtt egy nyomdában dolgoztam 2 évet, mint termék minőségellenőr, Körülöttem meg gépkezelők is voltak. Ez volt az első, de szerintem az utolsó hogy relatíve egy gyárba mentem el dolgozni.

Ez a kis sztori talán kicsit segít jobban megéretni a helyzetemet. A nyomda elött telefonos ügyfélszolgálatos voltam kb szintén 2 évig, azt már nem bírtam elviselni, akartam valami ügyfélmenteset végezni, így jött ez a nyomda. Magával a munkával semmi bajom nem volt, azon kívül hogy monoton, és egy idő után nagyon unalmas, de ellettem volna még vele.

De gyerekek.. a kollégák... hát ilyen emberekkel még nem találkoztam, hogy őszínte legyek. Voltak persze kedves, jófej kollégáim akikkel eltudtam beszélgetni, de a többség nem ilyen volt. Sokan nem kedveltek ezt hallottam, mert alapvetően introvertáltabb ember vagyok és nem voltam szimpi, hogy nem beszélek annyit, vagy nem mindenkivel beszélgetek. Jött az emberek felöl állandóan a negatívság, a panaszkodás, és az irigység. Egy páran mikor felmondtam és elmondtam, hova megyek dolgozni ugye It, meg mit fogok csinálni, meglepődve kérdezeték, hogy "és ez jó?", meg "miért nem maradsz a nyomdában?"

Nem, nyilván rettenetes és azért megyek oda... hmm..

Volt olyan kolléga aki nem bírta elviselni, ha én felállok és elmegyek mosdóba, vagy éppen enni. (Mi lazán voltunk eleresztve, akkor mehettünk enni, meg wc-re amikor akartunk, nem volt szünetbeosztás), de ha ő ment ki sűrűn azzal semmi gond nem volt. Sokan furcsáltak azt is, hogy én miért járok havonta fodrászhoz, van aki még nevetve mondta, ő még igazából soha nem volt fodrásznál, nem is érti mire jó az... Ha az étkezőben a mobilomat néztem, sokszor láttam a szemem sarkából, hogy folyamatosan volt valaki aki nézi, mit írok, mit nézek.

Ha beszéltem néhány irodai dologról, akkor kivoltak akadva, hogy van olyan munkahely, ahol kevesebbet kell dolgozni, vagy valamiben lazább. Néha úgy éreztem egy-két emberen, hogy ő nem annak örül ha a munkáltató békén hagyja, hanem annak ha ostorozzák, és szopik egész nap. Ez rém fura volt Nekem.

Itt az volt az alapfelfogás, hogy ez Magyarország legjobb munkahelye, ez a nyomda. Ez nagyon érződött, de én ezt azért máshogy gondolom...

Nem tetszett nekik, hogy kicsit talán kényelmesebb ember vagyok, nem ez a pörgünk egész nap típus, de amit meg kell csinálni azt megcsináltam. De nem volt jó így sem.

Ragozhatnám sokáig, mert sokminden történt, de arra jó volt ez a hely, hogy elkezdtem tanulni, 2 OKJ-s szakmát is szereztem amíg itt dolgoztam, majd a 2. megszerzése után le is léptem elég hamar. Diákmunkásként korábban dolgoztam pl Tescoban pénztárosként, vagy raktárosként, de ott se voltak ennyira fura, meg IQ hiányos emberek, mint ebben a nyomdában.

Olvastam itt a gyakorin gyári munkások eseteiről, de valahogy annyi kreténség nem jött át az üzenetből, mint amennyit én tapasztaltam, így a véleményetek érdekelne, hogy erről a szituról, mi a véleményetek? Ez egyedi vagy sok nyomdában/gyárban előfordul ez a szint?

2022. jan. 16. 03:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%
OK, örülünk, hogy megosztottad ezt velünk, de mi a kérdés? Ez az oldal nem arra való, hogy blogot írjanak.
2022. jan. 16. 03:32
 2/12 A kérdező kommentje:

Igen ezt tudom, ez valóban hosszabb lett, mint kellett volna.

Igazából, csak annyi, hogy ha ti dolgoztatok ilyen közegben, tapasztalatok hasonló szitukat gyárakban, nyomdákban mint én vagy nem annyira? Tehát "milyenek a gyári/nyomdai munkások?" pl.

2022. jan. 16. 03:36
 3/12 anonim ***** válasza:
86%

Ha nem is ilyen közegben, de bármilyen közegben dolgozva, ahol emberek unatkoznak, vagy nincsenek lekötve munkával és pletykaorientáltak, akkor kialakul egy ilyen légkör.

Egyszerűen az ingerszegénység vagy unalom hozza magával (szerintem), amit leírtál: kibeszélés, irigykedés, mobil nézés, azzal való foglalkozás, hogy a másik mikor megy ki enni/stb... Lehet azért érezted úgy, hogy egyesek mintha főnök/munkáltató általi piszkálást várnak, mert szenvedtek az unalomtól.

Gondolom itt nagy esemény, ha valakit ki lehet pletykálni vagy bármi.

2022. jan. 16. 04:04
 4/12 anonim ***** válasza:
24%

Dolgoztam gyárban és iparban. Gép mellett és irodában is. Mindenhol pont ugyanúgy voltak furcsa és keverős arcok. Talán egy kicsivel többen az operátorok között.

Viszont, tényleg fura, ahogy és amennyit leírtál. Tényleg úgy jött le, hogy inkább csak kiadnád magadból az egészet, pedig már nem is dolgozol ott.

2022. jan. 16. 05:48
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Dolgoztam gyárban operátorként, étteremben mosogatóként és vagyonőrként is.

Mindegyik helyen azt tapasztaltam, hogy elmebetegek a munkavállalók jó része.

Engedd el a sztorit, örülj neki, hogy sikerült kimenekülnöd onnan.

2022. jan. 16. 07:01
 6/12 anonim ***** válasza:
79%
Én viszont köszőnöm, hogy leírtad, érdekes volt olvasni. Jó élettapasztalat lehet ez neked. Jó kis kognitív disszonanciában élnek a volt kollégáid. Én ilyennel még nem találkoztam.
2022. jan. 16. 07:25
 7/12 anonim ***** válasza:
80%

Én diákként dolgoztam nyomdában, nekem tetszett, jól éreztem magam ott.

Nyilván rendes dolgozóként más lett volna, máshogy éltem volna át ezt az egész nyomdai légkört..

Igazából nem csodálkozom azon amit írsz. Most bankban dolgozom, és itt is vannak fura dolgok. Úgy érzem magam sokszor mint egy óvodában.

2022. jan. 16. 10:24
 8/12 anonim ***** válasza:

Nem a "nyomda" határozza ezt meg, hanem az önmagukkal semmit kezdeni nem tudó, pletykagenerátorok létszáma. Egyébként én ha főnök lennék, az ilyeneket úgy leterhelném 100%-ig munkával, hogy levegővételnyi idejük se legyen a pletykálkodásra, rosszindulatra, a környezetre figyelve "információkat begyűjteni".

Ők azok, akik például ha egy kolléga furán reagál valamire (félénksége okán) vagy rosszul old meg egy szituációt (nem munkával kapcsolatosat!), akkor másnap gondosan tájékoztatnak erről mindenkit (mivel a történés pillanatában senki sem volt bent) rosszindulattal fűszerezett pletyka formájában. Gondoskodnak arról is, hogy az illető (nem munkával kapcsolatos) hibázása vagy fura viselkedése még napok múlva is téma legyen és mindenkihez eljusson.

Ha nem kifogásolható viselkedésről van szó, hanem bármilyen félreértésről, ezek az emberek akkor is gondoskodnak arról, hogy a lehető legrosszindulatúbb pletyka kapjon szárnyra.

2022. jan. 16. 10:50
 9/12 A kérdező kommentje:
A történetet elengedtem már, szerintem pont jókor jött az új munka is mert akkor már kezdtem magam elég szarul érezni. Igazából csak mint érdekességként gondoltam kifejtem bővebben a dolgot. Valóban lehet hogy sok lett, de örülök ha van aki reagál rá ennek ellenére is vagy hasznos neki az Info. :)
2022. jan. 16. 12:16
 10/12 anonim ***** válasza:

Évekig dolgoztam gyárban, elég hasonló állapotok uralkodtak.

Annyira ingerszegény környezet, hogy tényleg az volt a legérdekesebb dolog ha valaki piros helyett sárga uzsonnás dobozt hozott vagy kiment vécére.

Egyik nap hasmenésem volt, utána egy hétig folyton megmotoztak a biztonsági őrök mondván gyanúsan viselkedtem.

Amikor valakinek benyelte a pénzét a kávéautomata odáig fajult a pletyka, hogy elhíresztelték ráborult az egész és belehalt.

Vezetőség tolta a propagandát, hogy milyen jó hely mert mindenkit bejelentenek.

Két fajta ember volt: aki idegileg már ki volt készülve és aki ki fog úgyhogy otthagytam.

Utána irodába mentem dolgozni és úgy meghatódtam amikor első napomon kaptam egy 10 centis cserepes növényt, hogy elmorzsoltam pár könnycseppet.

Minden új belépőnek adtak egy kis növényt az asztalára, hogy jobban érezze magát.

2022. jan. 16. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!