Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Pszichológusként mennyire...

Pszichológusként mennyire nehéz tetoválásokkal, piercingekkel munkát találni?

Figyelt kérdés

Idén kezdtem el az egyetemet, klinikai szakpszichológus szeretnék lenni. Viszont mellette van egy extrább, goth stílusom, és lesznek láthatóbb helyen is tetoválásaim, pl alkar, kézfej

A pszichológusom szerint ezzel a végzettséggel alkalmazni fognak bárhogy nézek ki, mert hiányszakma. Az oké, hogy magánrendelésben mindegy, de államiban kell kezdenem, ott mennyire lesz nehéz így munkát találnom?

2022. jan. 15. 00:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem a "ma már" a válasz, hanem hogy az emberek sok félék. A munkáltatók és a páciensek is. Van olyan, aki külső alapján ítéli meg a másikat - ahogy a kommentek is igazolják, olyan is aki negatívan, meg olyan is, aki pozitívan. Meg olyan is van, aki nem a külső alapján ítél. Minden attól függ, hogy épp kivel sodor össze a sors és hogyan kezeled.
2022. febr. 5. 22:37
 12/16 anonim válasza:
73%
Barátom. Nekem ugyan tetoválatlan a psziché nénim, de ha végzel megyek hozzád. ;)
2022. febr. 6. 13:01
 13/16 anonim ***** válasza:
49%

Én azt mondanám, “végre egy normális pszichológus, akihez szívesen járnék”.

Aki azt, hogy van pár olyan dolog az életemben, ami miatt mélyponton vagyok (mint bárki más), nem kötné össze azzal, hogy feketében járok és sötét a sminkem, ezért biztosan egy közveszélyes, depressziós “sátánista”roncs lehetek. Mert nagyon sok díszr*b@ncnak öltözött kókler van ebben a szakmában, akik annyira nagy “szakértők”, hogy sztereotípiák alapján a kliens minden külső-belső tulajdonságát egy szőnyeg alá akarják húzni.

Mert annak, hogy három évesen megharapott egy kutya, és annak, hogy gimiben zaklattak, utána két évvel pedig lilára festetted a hajad és felhúztál egy Cure pólót, semmi köze nincs egymáshoz.

Szóval, igen. Egy ilyen személy számomra hitelesebb, mert biztos nem fog hülyeségeket feltételezni rólam, hanem hatékonyabban koncentrál a megoldandó problémára.

2022. febr. 6. 14:22
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

#13 És ha ő maga pont ilyen összefüggések miatt hord feketét, meg varratja tele magát, akkor nem félsz tőle, hogy pont méginkább megerősítésnek érzi, hogy te is azért vagy olyan, mint ő, mert őt is hasonló traumák érték?

Aki tényleg ért a szakmájához, az nem fog a felületes tulajdonságok miatt ítélkezni, hanem minimum megpróbálja szakmai alapossággal feltárni az esetleges feltételezései valós alapjait.

Ha meg nem jó szakember, akkor tök mindegy, hogy tetovált-e, vagy hogyan öltözik, mert ettől még ugyanúgy nem ért ahhoz, amit csinál.

2022. febr. 6. 14:35
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát nálam ez nem lenne kizáró ok. én nem az ember külseje alapján ítélem meg, hogy jó-e szakmájában vagy nem. Jelen esetben milyen a kisugárzása, hogy kommunikál szavak által és verbális síkon.

Aki külső alapján megítél embereket azokat csak sajnálni tudom.

2022. febr. 7. 10:02
 16/16 anonim ***** válasza:
Nálam, nekem sem lenne kizáró ok, nem az ember külseje alapján kellene ítélkezni és egyáltalán... Bármelyik ember, bármelyik pillanatban a lehető legrosszabb külső megjelenéssel is lehet nagyon okos, és ügyes is. Nem a külső számít igazán, hanem a tudás. Az empátia, a megértés és beleérzés képessége is. Milyen a kisugárzása, hogy kommunikál szavak által és verbális síkon. Hogyan szemléli az embert.
2022. febr. 27. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!